Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933688





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leuvense spoorwegpolitie pakt 29 dieven op in 2009.
23 januari 2010
Portefeuille nog steeds meest gegeerde object.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 697.500
Genk 23 januari 2010

De federale spoorwegpolitie van Leuven heeft tijdens het voorbije jaar in totaal 29 dieven opgepakt in het station van Leuven. De dieven konden gelinkt worden aan 23 feiten.

Gauwdiefstallen en gewone diefstallen.
In totaal acteerde de spoorwegpolitie van Leuven 146 klachten van diefstal in het station van
Leuven, op de trein van en naar Leuven en in sommige gevallen ook van elders in het land.
Bij 58 van de 146 klachten ging het om een gauwdiefstal, de andere klachten betroffen
gewone diefstallen.

Bagagerek.
Tijdens die diefstallen werden diverse modi operandi gehanteerd: 15 reizigers lieten zich op allerlei manieren afleiden, 3 reizigers werden bestolen tijdens het slapen in de trein en 8 reizigers die hun jas aan de kapstok hingen, moesten achteraf vaststellen dat hun portefeuille of gsm uit hun jas verdwenen was. Maar het merendeel van de gestolen goederen werd nog steeds ontvreemd uit het bagagerek. Vandaar dat het belangrijk is dat reizigers hun spullen steeds binnen hun gezichtsveld houden en dat ze waakzaam blijven wanneer ze door medereizigers worden afgeleid.
In de top drie van gestolen goederen staat de portefeuille met stip op nummer één -79 keer- maar ook laptops blijven het goed doen -23 keer- en in mindere mate de gsm’s -15 keer-.

Gerust hart.
Van het totale aantal aangiftes van diefstallen bij SPC Leuven werden er 65 gepleegd op de trein, 18 in andere stations en 35 in het station van Leuven zelf. Dat wil zeggen dat SPC Leuven om de tien dagen slechts één aangifte van diefstal acteert in het station van Leuven en dat het station van Leuven dan ook een plaats is waar pendelaars en andere reizigers zich met een gerust hart kunnen bewegen.

Camera's.
Dit veiligheidsgevoel kan nog worden versterkt door de aanwezigheid van camera’s in het station. De exploitatie van de camera’s gebeurt door NMBS-Holding die de camerabeelden ter beschikking stelt van de politiediensten. In 2009 helderde SPC Leuven 3 diefstallen op die daadwerkelijk op band waren vastgelegd. In 7 andere gevallen konden daders gefilmd worden na de diefstal en op die manier dus ook geïdentificeerd worden.

Bron : Federale Politie
Redactie Morsum Magnificat ®
jvds

Laatste update ( 23 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.