Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet mast te Oud Turnhout nog radioactief
30 augustus 2006

F.A.N.C. : Vele gezichten, maten en gewichten


Betekom / Oud Turnhout 30 augustus ?06

Het agentschap nucleaire controle is al jaren met van alles en nog wat bezig, maar het resultaat van vele projecten, onder andere het erkennen van firma?s om dosimeters te controleren, duidelijke regels omtrent de ionische rookmelders, etc  laat op zich wachten.
E?n van de vele zaken waarmee hun nucleaire inspecteurs (en improviseurs) zich bezighouden is het opsporen van de illegale radioactieve bliksemafleiders waarmee ze al jaren worstelen.

Telenet mast te Oud Turnhout.
In onze bijdrage van 6 augustus ?06 over de antennemast van Telenet aan de Draaiboomstraat te Oud Turnhout, hebben we niet gemeld dat er boven op diezelfde mast ook nog een radioactieve opvanger PREVENTOR INDELEC staat omdat we niet 100% zeker waren dat de antennemast nu definitief eigendom is van Telenet.

Telenet mast Oud Turnhout n?g steeds
met de Preventor Indelec met 9 bronnen Radium 226
waarvan zeker en vast deeltjes in de omgeving zijn terecht
gekomen en nog komen !



Dit artikel verscheen in Het Laatste Nieuws op 12 maart 1992, JOS
GEYSELS ging dit en dat maar deed NIETS, het gevaarlijk tuig
staat er vandaag nog steeds !

We doen onze toer.
Telenet kocht enkele jaren geleden (voor veel te veel geld) de kabel-tv netten. Topman DUCO SIECKINGHE slaagde erin om de politici rond de vinger te draaien en geld los te peuteren, ondermeer voor het Expressnet dat nog steeds niet gerealiseerd werd.
Wanneer we vandaag RONALD ALLARY van Telenet omtrent de bliksembeveiliging van de mast te Oud Turnhout interpelleren, dan weet de  heer Allary (operationeel beheer antennemasten van Telenet ) in eerste instantie niet dat daar nog een radioactieve opvanger staat, maar hij zou geen onderdaan van DUCO zijn als hij niet op zijn poten zou vallen als een kat en meteen op de kar springt, ?we doen onze toer van de masten? vernemen we.

Electrabel.
De Preventor die op de antennemast te Oud-Turnhout staat, komt oorspronkelijk van een andere antennemast van ELECTRABEL (Europapark Sint Niklaas). Electrabel was de exploitant van de kabelnetten van ondermeer IVEKA en zodoende heeft ELECTRABEL ook de opdracht gegeven om dat illegaal tuig van de verwijderde antennemast van St Niklaas over te brengen naar Oud-Turnhout.  Tegen de aanwezigheid van het radioactief onding is al in maart 1992 actie gevoerd, maar dat was boter aan de galg want ELECTRABEL was machtig genoeg om de D.B.I.S. in slaap te houden. Nu zit er een ex-ELECTRABELLER in de  Directeur Generaalstoel van het F.A.N.C., beter kan niet !  

Elk jaar onderhouden.

Volgens een buurbewoner wordt de bliksemafleider, waarvan zij denken dat hij GEVAARLIJK is, maar de hele buurt beschermd, elk jaar onderhouden door een firma uit ?de Vlaanderen?. ?Ze kwamen hier met een witte camionette?, zegt Sus P, (waarschijnlijk de firma Heleblitz ? nvdr) Toch werd de aanwezigheid al in maart 1992 aangekaart, er verscheen daarover zelfs een artikel in Het Laatste Nieuws van 12 maart 1992.

Politieke smeerlapperij van JOS GEYSELS.
Jos Geysels, de peetvader van het ?Cordon Sanitair? en inwoner van Turnhout, haalde toen met dat artikel van Het Laatste Nieuws weer eens de pers, we citeren :
? De verwijderde afleiders worden omwille van hun radioactieve aard als probleemafval beschouwd en zijn overgebracht naar de behandelings- en opslaginstallaties van de firma Belgoprocess in Mol, weet kamerlid JOS GEYSELS. We gaan de bevoegde instanties nu opnieuw naar een stand van zaken vragen. Vooral ook naar de verwerking van het radioactieve afval, en wie de financi?le last zal moeten dragen van de hele operatie? einde citaat.
 
We zijn nu veertien jaar later en het illegaal radioactief element staat er nog steeds, al die jaren werd de lucht in de omgeving vervuild met het kankerverwekkende Radium 226, maar dat interesseert de Turnhoutse groene boer niet !

Bezoeker website MM : 128.600

Laatste update ( 31 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.