Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Agentschap Nucleaire Controle vangt bot inzake RABA Huldenberg
20 januari 2010
Ontbreken van detailfoto van de Beryllium container leidt tot vrijspraak.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 696.300
Genk / Huldenberg 20 januari 2010.

--- wijziging 19:45 25/1/10

Voorlopig is het doek gevallen over de verdwenen RABA van het Lindenhof te Huldenberg, de beklaagde werd door de Leuvense strafrechter Verstraeten op 13 januari 2010 vrijgesproken.

Zelf verwijderd.
Op 28 september 2004 hebben nucleaire inspecteurs van het FANC vastgesteld dat er op het Lindenhof in de Lindenhoflaan te 3040 Huldenberg, op een buis tegen de schouw, een RADAC was gemonteerd, het FANC stuurde pas op 30 november 2004 naar de betrokkene daarover een Proces Verbaal, maar leverden niet het formele bewijs dat de RADAC, die normaal Krypton 85 bevat, nog radioactief was.
De eigenaar verzocht -weliswaar telefonisch- het FANC om hun beweringen dat het toestel effectief nog radioactief materiaal bevatte met bewijzen te staven, maar dat gebeurde niet, André V. moet daarop in mei 2005 de RADAC zelf verwijderd hebben, het tuig is sindsdien verdwenen.

Dit is de bewuste RADAC mét container.



Zelfs wanneer de Beryllium container zichtbaar aanwezig is, levert dit GEEN ENKEL bewijs dat de facto ook de Kr-85 nog aanwezig is, door andere mechanische fouten zoals lekkend ventiel en mogelijk door vogels doorprikte flens aan de andere zijde -op foto niet zichtbaar- kan óók het radioactief edelgas ontsnapt zijn, de redenering van de rechtbank raakt kant noch wal. Met dergelijke onzinnige en pietluttige zaken houdt het Parket van Leuven zich bezig, Krypton 85 is een edelgas dat halveert op 10,8 jaar. De RADAC stond er ongeveer 30 jaar, bovendien veroorzaakt Kr-85 geen besmettingen, bij duizenden van deze toestellen is dat gas overal ongecontroleerd ontsnapt -40 GBq bronactiviteit-, de facto in het milieu terecht gekomen.
Er staan overal nog zo'n tuigen die maar niet verwijderd worden, maar de Parketten hebben andere prioriteiten en doen niets, hier in Leuven in casu wel, iedereen gelijk voor de wet???    

FANC slachtoffer van eigen laksheid.
Niettegenstaande het Agentschap over een digitaal fototoestel met telelens beschikt, hebben ze nagelaten om een "close up" te maken van de Beryllium Container van de RADAC en dat breekt het FANC nu zuur op. De Leuvense strafrechter heeft André V. nu vrijgesproken, juist en ondermeer wegens het ontbreken van die detailfoto die de vermeende specialisten aan de Ravensteinstraat -FANC- dus niet hebben.

Onzin.
Maar zelfs al zou het FANC een detailfoto van de Beryllium container gehad hebben, dan nog is er geen bewijs dat het Krypton nog wél aanwezig was, de RADAC die door "slimme?" Profs van het IRE te Fleurus werd gemaakt, vertoonde nog andere mechanische fouten waarbij de Kr-85 zonder uiterlijk zichtbare schade, uit de container was ontsnapt. Deze redactie heeft een foto in bezit waarop duidelijk te zien is dat de container er wel degelijk is, echter de foto toont één kant van de container, de andere kant is niet te zien en die zou eventueel door vogels kunnen doorprikt zijn.

Gazettenpraat.
Het Laatste Nieuws publiceerde op 14 januari 2010 een artikel over de vrijspraak dat kant noch wal raakt en bulkt van de kwakkels en leugens, Marc Van Den Noordgaete heeft het ondermeer over een Rusthuis, natuurlijk dat het FANC niet kon vaststellen dat het Kr-85 niet meer aanwezig was, de RABA was immers verdwenen zodat het FANC enkel de opdracht had om eventueel restbesmetting vast te stellen, ook onzin, want als er die al is, dan moet dat op de onderliggende delen -tegen de schouw- gemeten worden en dat gebeurde óók niet.

Het FANC moet, nadat de vuile was in 2005 in de Commissie BZ werd opgehangen, eerst maar eens bewijzen dat zij nu wél competent zijn, we wachten nog steeds op een signaal daarvan.

12:14 20/1/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.
      

Laatste update ( 26 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.