Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang eist spoedzitting Vlaams Parlement
30 augustus 2006

Vlaams Belang vraagt steun aan Vlaams- parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten


Betekom 30 september 2006

We publiceren volgende persnota van het Vlaams Belang :

Vlaams Belang eist spoedzitting Vlaams Parlement over uitspraken Leterme i.v.m. voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
 
Filip Dewinter: ?Vlaamse regering die gemeenteraadsverkiezingen moet organiseren moet voorbeeld geven i.p.v. democratie te verkrachten?
 
Vlaams Belang vraagt steun aan Vlaams-parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten

 
De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement is bijzonder geschokt over de uitspraken van Vlaams Minister-president Yves Leterme die in een interview met het weekblad Humo onomwonden het sluiten van voorakkoorden aanbeveelt en aanmoedigt als een middel om het Vlaams Belang in zoveel mogelijk gemeenten uit te sluiten van deelname aan het beleid. Fractievoorzitter Filip Dewinter heeft aan Vlaams Parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten een schrijven (zie bijlage) gericht met de vraag om het Vlaams Parlement in de loop van deze week bijeen te roepen teneinde de Minister-president over zijn uitspraken te kunnen interpelleren.
 
Het Vlaams Parlement komt immers pas eind september voor de eerste keer opnieuw samen op maandag 25 september 2006.
 
In zijn schrijven aan Marleen Vanderpoorten stelt Filip Dewinter dat ?de Vlaamse regering de wettelijke plicht heeft om de gemeenteraadsverkiezingen te organiseren. Minister-president Leterme moet het democratische voorbeeld geven i.p.v. de democratie via het organiseren, aanbevelen en aanmoedigen van voorakkoorden te verkrachten en gemeenteraadsverkiezingen overbodig te maken. Het cordon sanitaire is op zich reeds een ondemocratisch voorakkoord tegen ??n partij. De oproep van Leterme doet daar nog een schepje bovenop en vergrendelt het cordon sanitaire ten koste van de democratische inspraak die de kiezer n.a.v. verkiezingen geniet. De uitspraken van Leterme zijn een Minister-president van een Europees democratisch land onwaardig. Zelf Honnecker en Ceaucescu hielden in de donkerste dagen van het communisme een schijn van democratie hoog. Leterme doet zelfs die moeite niet meer. Het Vlaams Parlement is de enige plaats waar de Minister-president ter verantwoording kan worden geroepen. Zonder democratische controle wordt de Minister-president al snel een 'verlicht despoot' die zich alles denkt te kunnen permitteren.?
 
De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement dringt aan om bij spoedzitting het Vlaams Parlement vrijdag as. bijeen te roepen om Leterme te kunnen interpelleren.
 
Bart Debie
Persverantwoordelijke Vlaams-Belangfractie Vlaams Parlement

Bezoekers website MM : 128.450

 

Laatste update ( 30 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.