Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933691





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie rekruteert laboranten.
18 januari 2010
18 laboranten gerekruteerd door Technische en Wetenschappelijke Politie in 2010.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 694.700
Brussel / Genk 18 januari 2010

In deze -werk-onzekere tijden willen wij u het persbericht dat vanmorgen op de redactie van Morsum Magnificat binnenrolde niet onthouden.

Inschrijven vanaf vandaag.
De laboratoria van de Technische en Wetenschappelijke Politie rekruteren dit jaar 18 laboranten. Na een gespecialiseerde opleiding zullen de laboranten vooral ingezet worden voor het opnemen, verzamelen en behandelen van de sporen die op de plaats van het misdrijf gevonden worden. Inschrijven kan vanaf 18 januari.

Taken.
De laboranten van de Technische en Wetenschappelijke Politie begeven zich op de plaats van een misdrijf, om zo alle nuttige sporen op te nemen (vingerafdruk, speeksel, haren, …). Nadien behandelen en analyseren ze deze gegevens, om mee te werken aan het reconstrueren en ophelderen van de feiten.
Ook op de centrale dienst van de Technische en Wetenschappelijke Politie worden deze sporen geanalyseerd, met als doel aan de hand van specifieke technieken verbanden vast te stellen tussen verschillende feiten.

Sterke persoonlijkheden.
Deze opdrachten vragen een grote beschikbaarheid en een emotionele weerbaarheid van de laboranten. Ze worden immers vaak ter plaatse geconfronteerd met zware misdaden en moeten in moeilijke omstandigheden blijven kunnen functioneren.

Bijzondere politionele bevoegdheden.
De laboranten behoren tot het burgerpersoneel, maar hebben een bevoegdheid van officier van gerechtelijke politie die beperkt is tot het uitvoeren van hun taken. Deze beperkte bevoegdheid laat hen toe om autonoom hun taken uit te oefenen en de bevindingen vast te leggen in processen-verbaal.

Selectie en opleiding.
De kandidaten worden onderworpen aan verschillende proeven, om na te gaan dat ze voldoen aan het selectieprofiel. Zo wordt er ondermeer getoetst naar de cognitieve vaardigheden (waaronder een geheugentest aan de hand van een praktijkoefening), maar ook hun wetenschappelijke kennis wat betreft natuurkunde, chemie en fotografie, en persoonlijkheidstesten (omgaan met stress, aanpassingsvermogen, flexibiliteit…).
De weerhouden kandidaten voor deze plaatsen zullen een gespecialiseerde opleiding van 4,5 maanden volgen op de nationale rechercheschool.

Geïnteresseerd ?
Voor meer informatie, surf naar
www.jobpol.be, de site van de Directie van de Rekrutering en Selectie van de Politie.

Bron : Federale Politie.
Bewerking : jvds
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 18 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.