Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leterme moet voorakkoorden bekend maken
29 augustus 2006
Demarche Leterme .....

Betekom / Brussel  29 aug. 2006.
We ontvangen onderstaande persmededeling van het Vlaams Belang :


Het Vlaams Belang herhaalt zijn eis ter attentie van Yves Leterme dat de voorakkoorden die de minister-president naar eigen zeggen op tal van plaatsen heeft gesloten met nationale kopstukken van VLD en SP.A, onmiddellijk moeten worden bekendgemaakt. Op die manier heeft de kiezer de kans om zich alsnog uit te spreken over de tussen de traditionele partijen gemaakte afspraken.

 

De arrogantie waarmee Leterme nu reeds gesloten bestuursakkoorden aankondigt en daarmee de democratische wil van de kiezer naast zich neerlegt, is hemeltergend. Ruim een maand voordat de Vlaamse kiezers zich kunnen uitspreken over het gemeentelijk beleid, geeft Leterme aan dat - als het van hem afhangt -toch alles bij het oude blijft.  

Het Vlaams Belang stelt vast dat Yves Leterme doof en blind blijft voor de wil van heel wat van zijn kiezers en zelfs CD&V-mandatarissen, waarvan reeds enkele uitdrukkelijk te kennen hebben gegeven een goed bestuur met Vlaams Belang te verkiezen boven een slecht bestuur met SP.A. Deze mensen dreigen nu het slachtoffer te worden van politieke broodroof en regelrechte uitsluiting. ?Het uitsluiten van mensen? is net wat Leterme het Vlaams Belang verwijt, een uitspraak die, gelet op de politieke zeden in dit land, stilaan lachwekkend wordt. De demarche van de minister-president en de bedreigingen die worden geuit ten opzichte van de lokale afdelingen bewijzen ontegensprekelijk dat de bereidheid bij de CD&V-basis om na 8 oktober samen te werken met het Vlaams Belang groter is dat de CD&V-top durft toe te geven.

Het is bovendien ronduit hypocriet dat het kartel van CD&V en N-VA blijkbaar geen graten ziet in een federale regeringsvorming met de semi-criminele organisatie van Elio Di Rupo, maar dat samenwerking met een democratische partij als het Vlaams Belang hooghartig wordt afgewezen. De verborgen agenda van Yves Leterme is daarmee duidelijk geworden: door de consequent Vlaams-nationale partij die het Vlaams Belang is bij voorbaat uit te sluiten van beleidsdeelname, geeft hij aan de Franstalige politieke kaste het signaal dat zij het  niet te nauw moet nemen met zijn stoere Vlaamse uitspraken van de laatste weken. De ondemocratische houding van Leterme kan aan de overzijde van de taalgrens ongetwijfeld op instemmend applaus rekenen.                                                                                           

Frank Vanhecke                                                                                   Joris Van Hauthem

Voorzitter Vlaams Belang                                                                    Woordvoerder

Bezoekers website MM : 128.100 



PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG

LETERME MOET VOORAKKOORDEN BEKENDMAKEN

DEMARCHE LETERME BEWIJST DAT CD&V-BASIS WIL SAMENWERKEN MET VLAAMS BELANG
Laatste update ( 29 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.