Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kapelle-op-den-Bos Vervoegt lijst incompetenten UPDATE en onveiligheid
26 augustus 2006
Oude Pastorie en gemeenthehuis uitgerust met duur gadget


Betekom / Kapelle-op-den-Bos 26 augustus 2006
We plaatsen de technische dienst van de gemeente waarvan Burgemeester Peeters zich graag in de kwestie Halle- Vilvoorde in de pers profileert, op lijst van de incompetenten inzake beveiliging van gebouwen (KB 19.12.1997) maar vandaag was zijn naam "Haas" hij wist nergens van.

Meer details in Morsum Magnificat 120

De "Dure" en "Onnuttige" gadgets op het gemeentehuis (links)
en de oude pastorie (rechts)




De onveiligheid van deze gebouwen is door deze tuigen nog verhoogd !

Onzin en geldverspilling op Oude Pastorie en Gemeentehuis.
Ook de gemeente Kapelle-op-den-Bos was ruim voorzien van radioactieve opvangers,  niet alleen op ETERNIT, maar ook op de Oude Pastorie ?n het Gemeentehuis werd de onzin geplaatst, de firma die ze destijds  met een relatieve zekerheid, maar op een illegale manier plaatste,  was de firma L?Aigrette, wie denkt dat een ezel zijn kop maar ??n keer aan dezelfde steen stoot, komt hier bedrogen uit, in Kapelle-op-den-Bos doen ze beter : 2 keer !

De Franse Normen (P.D.A.) in Kapelle-op-den-Bos.
Na de verwijdering van het radioactief element heeft de gemeente Kapelle-op-den-Bos zich op kosten van de gemeentelijke belastingbetaler maar liefst twee nieuwe en eveneens onnuttige bliksemafleiders aangeschaft die voorkomen in de Franse Normen !
Deze ?Gadgets? hebben zo?n 2.400 Euro gekost, dat geld hadden ze in Kapelle-op-den-Bos beter aan nuttiger zaken kunnen besteden want deze toestellen hebben geen enkele waarde, ze is wetenschappelijk nog nooit bewezen, dus de reinste oplichting, maar dat is in Kapelle-op-den-Bos blijkbaar geen probleem. 

Veiligheid bij plaatsen van tijdelijke feestverlichting  hoeft niet.
Toen we op zaterdag 26 augustus ?06 te Kapelle-op-den-Bos waren een aantal personen met behulp van een hoogwerker van de firma MARMITTE op de Mechelseweg een feestverlichting  aan het plaatsen, het viel ons op, dat men het met de veiligheid niet zo nauw nam ?
Er was een politieagent die de doorgang van auto?s diende te beletten, toen we hem opmerkten, dat de mannen zonder enige beveiliging in de gondel werkten, merkte de politieman op : ?Och ja, het is toch maar voorlopig h?? (doelend op de feestverlichting) !

 


Hier plaatste de firma MARMITTE geen dakpannen,
maar elektrische straatverlichting ...




De veiigheid bij het plaatsen van feestverliching, onveilig maar 't is maar
tijdelijk zei de locale politieagent .... Hoogwerker firma MARMITTE



Geen PBM nodig, de leuning van de gondel is hoog
genoeg zei men bij  MARMITTE aan de
telefoon, of ze zo'n verhaaltjes bij de Technische inspectie
"slikken" lijkt ons niet waarschijnlijk.


Reactie van Dirk van Delm en optieker Reniers.

Betekom / Kapelle-op-den-Bos 31 augustus 2006
Het blijkt dat de firma MARMITTE anderen voor de kar spant om onze berichtgeving aan te kaarten, zo ontvingen we een felle reactie van DRIK VAN DELM (gemeentepersoneel van Kapelle-op-den-Bos) en optieker RENIERS.

Ophangen feestverlichting.
Behalve het feit, dat personen van de firma Marmitte (en andere vrijwilligers) zich zonder PBM in de gondel en in de omgeving onder de gondel bevonden, werd er ook feestverlichting opgehangen die onder spanning stond, de lampen die met een stekker in het stopcontact tegen de muur met het elektrisch net worden verbonden brandden.
Dat wil zeggen dat men de feestverlichting met de gondel naar omhoog bracht met de spanning erop, een totaal onverantwoorde manier van werken, mocht er een gloeilamp onzacht de metalen gondel raken en de lamp stuk gaan, dan krijgen de personen in de gondel mogelijk de 240 Volt in de handen, handschoenen droegen ze immers ook niet !
Werken in de nabijheid van onder spanning staande geleiders.
Omdat wij niet kunnen nagaan op welk net de verlichting is aangesloten (is de elektrische installatie gekeurd, is er een differentieel ?) nemen we aan, dat de werken moeten aanzien worden als werken in de nabijheid van onder spanning staande elektische draden en dan moet ook artikel 266 van het A.R.E.I. worden toegepast ??k dat was niet het geval.
Verantwoordelijkheid.
Optieker RENIERS is verbolgen omdat wij ??n en ander aankaarten omdat de firma MARMITTE die werken gratis voor ??n of andere club waarvan ze zelf lid zijn uitvoeren, de optieker redeneert toch wel te simpel, het is niet omdat ge iets gratis doet, dat het hek van de dam is en alle regels en veiligheid met de voeten mogen getreden worden !
Gebruik openbare weg.
Zelfs de wet op het gebruik van de openbare weg (MB 1.12.1975 en het MB van 11.10.1796 en artikel 20 van het MB van 05.12.1977) werd met de voeten getreden, iemand die werken uitvoert op de openbare weg moet daarvoor een schriftelijke toelating van de Poltie hebben, die toelating moet zelfs ter plekke zijn en er moeten op voorhand (48 uur) de nodige verkeersborden worden aangebracht, etc,etc

Deze redactie laat zich uiteraard niet intimideren 

Firma Marmitte.
Wanneer we de firma MARMITTE opbellen en de vraag stellen waarom personen in de gondel geen PBM (Harnas, etc) dragen, krijgen we volgende  reactie : "de leuning van de kooi is hoog genoeg en ge daar eigenlijk niet kunt uitvallen, als ge daar uitvalt ligt ge met de kooi en alles op de grond ...... , daarop werd de verbinding verbroken en we slaagden er niet meer in om het GSM nummer te bereiken.
Later belde men terug om toe te geven dat de opmerkingen misschien terecht zijn, maar Marmitte geen personeel heeft en de helpers daar te Kapelle-op-den-Bos allemaal vrijwilligers waren !

Bij de firma MARMITTE moeten ze zich realiseren
 dat er in de Wet op de Mobiele werkplaatsen van 25 janauri 2001 geen uitzonderingen wordt gemaakt voor zelfstandigen, ook zij moeten de veiligheid respecteren.

Bezoekers website MM :128.200

Laatste update ( 19 augustus 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.