Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926509





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Brandweer in de weer met schoorsteenbranden.
31 december 2009
Brandweer Aarschot rukt twee keer uit voor schoorsteenbranden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 690.200
Tremelo 31 december 2009

Omstreeks 13:30u werden Commandant Jan Lambrechts en zijn ploeg opgeroepen voor een brand in de Lange Rechtestraat te Tremelo, twee uur later was er te Tremelo weer een schoorsteenbrand,nu in de Balenbergstraat.

Stoken.
Alhoewel het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006 Hoofdstuk I een jaarlijkse verplichting voor het kuisen van de schouw oplegt, is de onderhoudsplicht van schouwen niet altijd sluitend omschreven, maar de "emissie" ervan is wél duidelijk in de Vlarem wetgeving -VLAREM II art. 4.4.1.1.- opgenomen, ook het Veldwetboek -art.89.9- is van toepassing. Wie restafval in zijn kachel opstookt produceert niet alleen zeer schadelijke dioxines, maar op de schouwrand wordt ook teer opgehoopt, sommige schouwvegers zijn er niet scheutig op om voor zo'n schouwen een attest af te leveren.

Ladderwagen te kort, dan maar de schuifladder ..



Roetresten verwijderen uit de schouw in de Lange Rechtestraat,6 te Tremlo ...



Brandweer.
Toen de brandweer van Aarschot in de Lange Rechtestraat arriveerde was er enkel nog maar wat rook te zien wat normaal is voor een schouw, alleen was die rook donkerblauw en dat lijkt ons een verdachte kleur. De brandweer haalde dan haar gereedschap maar boven om de roetresten uit de schouw te verwijderen, er werden ook twee blokken hout verwijderd.

Veel materiaal en manschappen.
Op een bepaald moment waren er twee politiewagens, vier vrouwelijke agenten, alsook vier brandweerwagens, inclusief de ladderwagen ter plaatse, de 23T wegende ladderwagen kon niet gebruikt worden wegens "te kort", maar ook door het eigen gewicht zou de oprit -klinkers- wel eens beschadigd kunnen worden zodat vóór de aankomst van de ladderwagen, Cdt Lambrechts al had beslist om de klus met de aluminium schuifladder te klaren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
©

Laatste update ( 01 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.