Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Herent : verkeerslichten Mechelsesteenweg vervolg 3.
22 augustus 2006
Gevaarlijke situatie gecamoufleerd.


Betekom / Herent 22 augustus ?06.
Er werd maandag  21 augustus ?06 tussen aannemer JANSSENS te Lokeren en EMA  (Electromechaniek) te Antwerpen (Vlaamse Gemeenschap) druk heen en weer getelefoneerd. Aannemer Janssens heeft maandag ter plaatse voor de tweede keer schikkingen getroffen dat op het eerste gezicht op een ? camouflage ? opdracht lijkt.

Ongenaakbaarheid door zandzakjes ?
Om de genaakbaarheid van onder spanning staande elektrische installaties te verhinderen zijn er in het A.R.E.I. een aantal duidelijke voorschriften (Artikel 30, Artikel 34, Artikel 49B, etc.) maar of die voorwaarden na twee interventies te Herent vervuld  werden, weten we niet zeker, we zien momenteel alleen de zandzakjes !

21 Augustus om 15:00u :
Bijkomende afbakening en twee zandzakjes
of de draden beschermd werden is niet te zien



't is nog niet conform (AREI) maar toch al wat
beter dan voordien

Eerder vastgestelde onveilige toestanden.
Om die verkeerslichten te doen werken heeft men, onderaan de PVC kast, een gat geboord met een diameter van ongeveer 5cm. Een vijftal VOB draden werden door de kast gevoerd zonder wartels te gebruiken (artikel 205 AREI) zodat de bescherming tegen beschadiging van de isolatie van de VOB draden hier dus niet verzekerd werd.
Bovendien is het gebruik van VOB geleiders volgens  Art.3 van het KB van 27 juli 1981 verboden in dergelijke  situatties. Het gebruik van VOB geleiders is enkel toegelaten voor binnenhuislokalen en dan nog onder bepaalde voorwaarden.

Veilig verkeer Vlaanderen.
Het kruispunt aan de Mechelsesteenweg en de Bulokstraat valt onder enkele initiatieven, behalve Burgemeester KUIJPERS van Herent zelf (die een 22 jarige zoon verloor die door en dronken bestuurder van de stoep werd gereden) is er ook Veilig Verkeer Vlaanderen die speler is, maar het project is nog niet volledig klaar en dat heeft zijn impact op de technische situatie met de verkeerslichten.

Koken kost geld.
Omdat de programmering niet aan de huidige infrastructuur is voorzien, kan men de seininrichting (verkeerslichten) die in de grasberm liggen, niet buiten dienst stellen.
Om dat te doen moet er een andere sturing(PLC) gemaakt worden en dat is het probleem, die kosten heeft men niet willen maken.

E.M.A.
Volgens de verantwoordelijke ambtenaar van EMA (MP), heeft de aannemer uit Lokeren de opdracht gekregen om de VOB draden te isoleren en af te dekken, ik heb dat zelf nog niet kunnen controleren zegt MP, tenslotte liggen er  400 verkeerslichten in mijn gebied en kan dat niet allemaal meteen nazien, maar ik heb vertrouwen in de aannemer dat hij deze keer het nodige heeft gedaan.
We wachten nog op een elektrische aansluiting van IVERLEK, zodra dat gerealiseerd is kan de seininrichting zoals ze geprogrammeerd is in dienst komen.

Bezoekers website 126.000

Laatste update ( 22 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.