Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926514





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet : Privacy kandidaat abonnees in verdeelpunt wordt geschonden
23 december 2009
Privacycommissie onderneemt actie tegen warenhuis.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 687.000
Genk 23 december 2009.

Schending van de privacy van wie en door wie !?
In Morsun Magnificat 173 brachten wij een eerste artikel over de schending van de privacy waarover wij  een onderzoek voeren, dat gebeurde reeds bij De Post, OCMW en hulp in Woningnood te Berlare en bij een verkooppunt van Telenet in een warenhuis.

Telenet verkooppunt met weing discretie ...

Situatie in het warenhuis en nagenoeg dezelfde bij het splinternieuwe OCMW van Berlare waar cliënten ook permanent met de e-ID moeten klaar staan, zo kon ik ontdekken dat een zekere Christine B. op 14 oktober 2009 om gehoor te krijgen bij het OCMW haar e-ID in de kaartlezer diende te stoppen, toch was de dame naar -eigen zeggen- geen cliënt van dat OCMW en kwam ze enkel informatie vragen over premies voor stookolie.

Privacycommissie.
De vaststellingen worden voorgelegd aan de CPBL, die in het geval van het warenhuis de nodige 
stappen gaat ondernemen.  Van potentiële klanten voor een abonnement bij Telenet werden in een open ruimte midden in een showroom, de e-ID kaarten van potentiële klanten gelezen die door een omstaander van het computerscherm kon afgelezen worden, de verkoper voerde ook op een weinig discrete manier gesprekken, die ook door toevallige omstaanders goed te volgen waren, de zaak werd aangekaart bij de CPBL die het warenhuis gaat contacteren.

Cliënten voetveeg van het OCMW van Berlare.
Wie bij het OCMW van Berlare op de wachtbank gaat zitten kan, indien hij/zij wat alert is, óók het 
computerscherm aflezen waarop de e-ID van degene die zich daar aanbieden, lezen. Er staat ook aan de balie een kaartlezer waar ondermeer herlaadkaarten voor budgetmeters van cliënten dienen ingestopt.  De persoon die de kaart in de lezer stopt, staat met de rug naar de zitbank die vlak bij de balie staat,  wie dus nog geen "zombie" is kan ook die gang van zaken van nabij volgen, misschien wel de pincode achterhalen.  Het gaat hier over een splinternieuw kantoorgebouw van het OCMW van Berlare -Overmere-waar ook nog problemen zijn met de akoestiek in de 4 spreekkamers en cliënten de voetveeg zijn van de hautaine houding en decadentie -sic-

Meer in Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©.

Laatste update ( 24 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.