Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926514





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Nieuw Dak reageert op de aantijgingen van Dr. Dewitte.
22 december 2009
Beslissingen Nieuw Dak werden na 25 vergaderingen genomen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 687.900
Genk 22 december 2009.

Capaciteit verwarming.
Naar aanleiding van de berichten in de media, gesteund door Dr. Dewitte -PRO Genk-, dat de verwarming in de woningen van de sociale woonwijk Nieuw Sledderlo te wensen overlaat, contacteerden wij de directie van Nieuw Dak, eigenaar van de woningen, met de vraag of bij de bouw van de wijk destijds berekeningen werden gemaakt voor o.m. de verwarming. " Het is niet zo dat er maar één elektrische verwarming -accumulatiekachel nvdr- van 4 kW aanwezig is ", zegt Myriam Indenkleef, directrice van Nieuw Dak, "sommige mensen zetten de deuren in het appartement open en schakelen de "directe" verwarmingselementen die in de slaapkamer staan gedurende de dag ook aan en dan wordt het wel duur" en " De verwarming is wel degelijk berekend op de normen die toen -1970- in voege waren, die werden door de Overheid vastgelegd".
 
Afbreken.
Vervolgens zegt de directrice dat het bestuur heeft beslist de wijk Nieuw Sledderlo af te breken en volledig nieuwe woningen op te trekken. Renovatie is wel overwogen maar Nieuw Dak wil de woonkwaliteit van de woningen én de wijk verbeteren, daartoe werden uitgebreide berekeningen gemaakt, zo worden naast een nu nog doodlopende weg woningen opgetrokken en zullen de nieuw te bouwen appartementen een afscheiding vormen met de volgende wijk. Alvorens de beslissing tot afbraak werd genomen waren er een 25-tal vergaderingen, óók met de bewoners, die inspraak hadden in de hele opzet.

Kolderbos.
In het verleden werden de 71 blokken met elk 9 appartementen in Kolderbos, eveneens eigendom van Nieuw Dak, gerenoveerd en ook daar was er grote inspraak van de huurders, er waren zelfs proefappartementen waar de huurders konden gaan kijken en voorafgaandelijk hun op- en aanmerkingen kenbaar mochten maken, op basis daarvan werden de lastenboeken opgesteld. Voor Nieuw Dak is het belangrijk dat bewoners, die dagdagelijks in de wijk zijn, ook hun stem kunnen laten horen.

Geen algemeen probleem.
Voor wat betreft de vandaag uitgebrachte problemen met de verwarming in de sociale wijk in Nieuw Sledderlo zegt Myriam Indenkleef dat het zeker geen algemeen probleem is bij alle huurders maar er dient wel rekening mee gehouden te worden dat begin jaren 70, toen deze woningen werden opgetrokken, andere bouwmethodes van toepassing waren en veel minder aandacht ging naar isolatie e.d. wat niet wegneemt dat verbeteringen -zij het dan voorlopige- noodzakelijk zijn.

Redactie Morsum Magnificat
jvds
www.morse-press.be

Laatste update ( 23 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.