Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933447





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Eindejaarsdecadentie doorn in het oog bewoners Sledderlo-Update1
22 december 2009
Dokter De Witte -PVDA- zalft en slaat bestuur.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 687.700
Genk 22 december 2009.

Decadentie in Genk, kou in Sledderlo en Kolderbos.
--- wijziging/update1 16:00 22/12/2009
Deze redactie is vandaag ter plaatse óók een kijkje gaan nemen, we hebben op twee verschillende plaatsen aan vijf bewoners vragen gesteld over de problemen met de verwarming, maar er blijkt alleen op de plaats waar de -linkse- Vrt is gaan filmen een probleem te zijn.
Deze zaak doet ons denken aan de problemen met de Samenwerkende Bouwmaatschappij Goedkope Woningen te Aarschot waar LDD het probleem in verkiezingstijd, door enkelingen in de gazetten bracht, terwijl er bij de SGBW een jarenlang aanslepend fundamenteel probleem was. Het komt ons over dat het hier ook zoiets moet zijn. Met de gebouwen én Nieuw Dak zal er méér aan de hand zijn dan appartementen met een ondermaatse elektrische accumulatieverwarming.
Schotelantennes.
Een ander probleem in die wijk is volgens ons, de vele schotelantennes die primo het zicht schaden en secundo een gevaar betekenen voor toevallige voorbijgangers, zelfs op het openbaar domein staan. Volgens de dienst Ruimtelijke Ordening van de Stad Genk wordt tegen oude bestaande schotels, die geen stedenbouwkundige vergunning hebben, niet opgetreden, als ze een gevaar betekenen, dan wordt er ook geen PV opgesteld omdat er dan via de Rechtbank moet worden gewerkt en dat zou niet doenbaar zijn, die dossiers lopen via de burgemeester.
Nieuw Dak.
Myriam Indenkleef zegt dat er niet zómaar is beslist om de gebouwen te Sledderlo af te breken, daaraan zijn zelfs 25 vergaderingen voorafgegaan waar ook de huurders bij betrokken werden, Nieuw Dak is misschien de énige maatschappij die haar huurders bij nieuwe projecten betrekt. Het plaatsen van nieuwe kachels is door Dr. Dewitte iets té simplistisch voorgesteld, de gasleidingen moeten naar elk appartement worden aangelegd, meters moeten geplaatst en rookafvoer gerealiseerd. Over een politiek spelletje wil Myriam zich niet uitspreken en over de aanwezige schotels, vooral deze op het openbaar domein, is ze niet te spreken, we hebben dat ook reeds aan de Stad gemeld. Dat er een wetgeving bestaat wist de Directeur van Nieuw Dak niet, nu wel.
Zware Duitse wagens.
Tijdens onze rondrit hebben we nogal wat bewoners met grote Duitse wagens gezien, uit informatie blijkt dat sommigen nogal veel investeren in een dergelijke grote wagen, of bij die huisgezinnen een degelijk sociaal onderzoek -dat minstens één keer per jaar moet worden gevoerd- effectief is gebeurd betwijfelen wij. Er is in Sledderlo nog veel werk aan de winkel voor politici, Nieuw Dak en de sociale dienst van het OCMW, deze laatste krijgt nieuwe computers en er is samenwerking met de Stad, maar of het allemaal zo'n vaart zal lopen, is af te wachten. 

Zoals in Morsum Magnificat 173 reeds gebracht, lijkt het, dat de Stad Genk niet in België, maar in een
ander steenrijk land ligt, van crisis heeft de Genkse CD&V nog niet gehoord, althans het heeft er alle schijn van.

Macht en machtsverwerving.
Tijdens de laatste gemeenteraad herinnerde  Jef Gabriëls aan de KS, de namen van Thyl Geyselinck en
Peter Kluft werden daarbij vernoemd, Genk kan maar beter de dossiers van de mijnen begraven.  In 1993 zou de KS nog maximum 6 miljard exploitatieverlies mogen lijden, het Luikse staal en de mijnen te Genk hebben enorm veel van de belastingbetaler gevergd. Iedereen moet het boek "De miljarden van de KS" dringend -opnieuw- lezen. " Macht en machtsverwerving kan gevaarlijk zijn", vooral als het hoofddoel niet meer het voeren van het beleid is, maar het beschadigen van een ander " zijn de woorden van Jef Gabriëls in zijn laatste gemeenteraad als burgemeester, de uitspraak werd weliswaar in een
ander kader geplaatst, maar ze past vast en zeker in zijn eigen kader en beleid.

Winterkoude in Sledderlo versus Genkse decadentie.
In een pamflet van de PVDA werd tijdens de gemeenteraad van 17 december -terecht- uitgehaald naar
de 300.000 €  uitgaven van de Stad Genk aan winterpret, in Morsum Magnificat 173 brengen we
daarover ondermer het volgende :
Geld genoeg.
In een pamflet van de PVDA wordt -terecht- verwezen naar de koude en de  vriestemperaturen, toch
staan er bij Nieuw Dak nog 3000 mensen uit Genk op de wachtlijsten voor een woning, ergo, in Sledderlo en Kolderbos zitten mensen bij -7° op matrassen en met petroleumvuurtjes voor de vensters ....., toch heeft het stadsbestuur wél 300.000 Euro voorzien voor winterpret, schrijft PVDA in haar
vlugschrift dat tijdens de gemeenteraad werd verspreid.
Decadentie.
Voorgaande zegt veel over de inborst van een zogenaamde Katholieke partij als CD&V, extra getuige
daarvan is dat de gemeenteraadsleden hun burgemeester tijdens de gemeenteraad nóg eens met dure
cadeaus hebben overladen, waaronder 23 collecties geselecteerde wijnen.
De wijze waarop men te Genk op een riante en vaak verspillende manier -OCMW-  met geld omspringt
doet deze redactie besluiten dat Limburg en Genk niet tot het failliete België behoren.

De CD&V Propagandamachine
op kosten van de belastingbetaler ...




Dit "glosso" oeuvre -?- werd op 25.000 exemplaren aan de huisgezinnen in Genk verdeeld, is dit in deze tijden niet net iets té ver?  Macht en machtsverwerving kan gevaarlijk zijn", vooral als het hoofddoel niet meer het voeren van het beleid is, maar het beschadigen van een ander .... dat zijn de woorden van Jef Gabriëls zelf ....

Politieke spelletjes.
Naar aanleiding van de berichten die Dokter Harry Dewitte -PROgenk- vandaag omtrent Sledderlo in
de media brengt, geven wij u enkele passages van de afscheidspeech van dezelfde Dr Dewitte voor Jef Gabriëls op 17 december : "  Aangezien gij nog niet dood bent, aangezien ik u absoluut nog niet dood wil
... met de 2e 50 mia -Bef- daar heeft u de reconversie mee gemaakt ... indien "wij" uw talent en de sociale kracht en beweging hadden kunnen koppelen, wij nóg meer hadden kunnen doen ..... ge hebt het anders schitterend gedaan hé Jef, dat hebt ge hier gehoord, ik denk moesten we een manager kiezen, we zouden er geen betere kunnen vinden dan u, je hebt Genk groot gemaakt met de middelen die er waren, ik zal regelmatig eens bij u langs komen, gij hebt nog een opdracht voor Genk, misschien kunnen wij -doelend op CD&V en PROgenk-nvdr-,jonge mensen motiveren om eindelijk iets te doen voor andere mensen, het beleid van de Stad uitstippelen, ik hoop dat we daarvoor nog op u beroep gaan mogen doen ..... Jef bedankt ". einde speech.
Gezien de bewoordingen van de speech van Dr Dewitte en de actie van vandaag via de media, hebben
wij omtrent PROgenk twee bedenkingen; comedie en politieke spelletjes.

NVDR-
In de marge aan Dokter Dewitte.
De ziekenhuizen André Dumont, St. Barbara en St. Jan hebben, mede het lobbywerk van Jo Vandeurzen, miljoenen subsidies opgestreken -o.a. van de hierboven vermelde 50 mia Bef- , ze werden in het ZOL -waarvan Van Deurzen Voorzitter werd- ondergebracht. Door dat feit werd verhinderd dat die opbrengsten ten goede zouden komen aan de gekwetste, beroepszieke of overleden mijnwerkers. Waarom heeft Dokter Dewitte zich toen niet ten volle voor die mijnwerkers ingezet?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur Morsum Magnificat

Laatste update ( 22 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.