Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933449





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Jef Gabriëls zit laatste gemeenteraad voor.
18 december 2009

Afscheidspeeches duiden meesterschap en geslepenheid van Jef Gabriëls.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 686.700
Genk 18 december 2009.

Vanavond werd het voor Goeroe Jef Gabriëls de laatste gemeenteraad als Voorzitter van de gemeenteraad en burgemeester van Genk, Gabriëls legt beide functies neer.


Met de fanfare op kop.
De Fanfare Sint Cecilia uit Waterschei onthaalde Jef Gabriëls met een serenade, een vakbond vormde gehuld in groene vesten, een erehaag, ze hadden een pamflet in de hand met het opschrift "Burgemeester bedankt voor de goede samenwerking", vakbonden zijn duidelijk -te- fel verweven met politiek -sic-. Of dat met de opvolger Wim Dries gaat veranderen is zeer onwaarschijnlijk.

Gabriëls : Oppositie moet je koesteren  ....


Jef Gabriëls werd door zijn eigen partij overladen met geschenken ...

Vijftig agendapunten.
De laatste gemeenteraad door Jef Gabriëls –CD&V- voorgezeten,  werd geopend met de bevestiging van de samenwerking tussen OCMW en Stad Genk, dat zowel op het gebied van infrastructuur, administratie als op technisch vlak zal gebeuren, daarop pikte het Vlaams Belang -Stijn Vangeneugden- in, de CD&V fractie reageerde meteen omtrent de gekende Vlaams Belang teneur, afkeurend. Behalve vele insinuaties over affiches, drukwerken, grondspeculaties, etc. komt het Vlaams Belang met te weinig bewijsmateriaal op de proppen, dat maakt hen bij de rest van de Raadsleden in de gemeenteraad en bij het OCMW, begrijpelijk, bijzonder onpopulair, over de samenwerking met het OCMW krijgt de Raad van het Vlaams Belang het voordeel van de twijfel en hoopt dat de efficiëntie en de correctheid mag zegevieren.
nvdr:
Misschien kan de technische dienst van het OCMW inzake de bliksemafleiders van Heiderust en Herfstvreugde meteen beroep doen op deze van de Stad Genk, bij het OCMW hebben ze duidelijk bewezen van die materie niet op de hoogte te zijn, een blaam voor de vermeende techneuten van het OCMW.

PROgenk.
" ... uw groeiende autoriteit, u groeide in uw vak door studie , inzet en routine,maar ook door flexibele, sluwe machtspolitiek ...." dit is een passage uit de speech van PROgenk.
Dr Dewitte -PROgenk- juichte het eveneens toe dat er op bepaalde vlakken een betere efficiëntie wordt nagestreefd, maar is van oordeel dat er niet alleen aan efficiëntie en administratie moet worden gedacht, het OCMW van Genk is zelfstandiger geworden om voor behoeftige mensen te zorgen, zó moet dat ook blijven. Over de subsidievoorziening voor het plaatsen van dubbeltarief meters, neemt Dr Dewitte het op voor de vele mensen die in een sociale woning huren en nog maar een enkele tariefmeter hebben, precies die gezinnen hebben het meest voordeel aan zo’n dubbeltarief meter zegt Dr Dewitte, waarop Wim Dries zegt dat het de eigenaars van woningen zijn die de subsidie krijgen, Nieuw Dak vernieuwt woningen in Kolderbos en we gaan dat met hen bekijken.

PVDA Verspreidde een pamflet waarop diverse agendapunten uit de gemeenteraad van december nader werden toegelicht.

 

Afscheidspeeches en geschenken aan fenomenaal acteur Jef Gabriëls.
De vijftig agendapunten werden relatief snel afgewerkt, er volgden verschillende speeches, zowel van de oppositiepartijen als uit eigen rangen, de meeste markante speech was deze van PROgenk, daarin noteerden we enkele addertjes onder het gras, ondermeer dat Gabriëls de pers in handen heeft –sic-, maar alles bleef bedekt netjes. Gabriëls werd door zijn eigen partij met cadeaus overladen, Vlaams Belang noemde Jef Gabriëls een “fenomenaal acteur”, en verder : "het Vlaams Belang geeft u geen fysiek geschenk"  zei Chris Janssens in zijn speech, maar het Vlaams Belang maakte vandaag een schenking over aan het Sint Vincentius fonds –ondermeer kledij en voedselhulp. nvdr-.    
 

Meer in Morsum Magnificat 173 –december 2009-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Postbus 105
3600 Genk

Laatste update ( 25 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.