Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vaccinatiekloof groot tussen Vlaanderen en Wallonië.
13 december 2009
Louis Ide NV-A : Vlamingen waren qua vaccinaties altijd al voortrekkers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 685.800
Brussel 13 december 2009.

NV-A inzake vaccinatie Mexicaanse griep :
Taalgrens is zorggrens.

Andere gezondheidszorg.
Niet alleen met de aanpak van diabetes en het "Zorgtraject" speelt Wallonië op een ander
viool, nu ook inzake vaccinatie. Aan de hand van een bijgevoegd kaarje -zwart/wit- blijkt uit de meest recente cijfers dat de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep België in twee splijt,
niets ongewoons voor dit land.
NV-A :  “Dat Vlaanderen massaal vaccineert en Franstalig België niet, heeft alles te maken
met een totaal andere visie op gezondheidszorg, zowel bij artsen als bij patiënten” en  “dat terwijl de campagne nationaal werd georganiseerd”, dit zijn de woorden van NV-A senator en arts Louis Ide.

Dr Louis Ide

 
NV-A Senator.

 Voortrekkers.
Aan de hand van een aantal voorbeelden zoals; het vaccin tegen hersenvlies ontsteking, het
vaccin tegen de pneumokokken nam Vlaanderen -ondanks tegenwind van de Franstaligen- het voortouw, Louis Ide zegt daarom; “De Vlamingen zijn wat vaccinaties betreft altijd al voortrekkers geweest.

Baarmoederhalskanker.
Toen dokter Fonck, minister van volksgezondheid in de Franse Gemeenschap, er vorig jaar
nog in slaagde om de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker tegen te houden, zorgde de nieuwe Vlaamse regering voor een protocolakkoord, waardoor zoiets niet meer zou kunnen gebeuren, ook niet dat Vlaanderen zonder het akkoord van de Franstaligen asymmetrie in de preventieve gezondheidszorg, en dus ook voor vaccinaties,niet meer kan tegenhouden.

Vlaanderen véél beter.
In het kader van de Mexicaanse griep diende de griepcommissaris nu voor heel het land een uniform
beleid uit te stippelen, maar zegt Louis Ide :  “Ondanks een uniform beleid, vaccineert Vlaanderen veel beter: tot nu toe werden 542.044 Vlamingen -niet 479.064 zoals eerder bericht- gevaccineerd op een totaal van 608.111 aantal Belgen. Vlaanderen neemt dus 89% van de vaccinaties voor haar rekening. Omdat ik zelf actief ben als griepcoördinator in een ziekenhuis, weet ik dat veel Vlaamse ziekenhuizen ook al bezig zijn met de registratie van de vaccinaties nadat het commissariaat recentelijk een software programma ter beschikking stelde dat dit proces eenvoudiger maakt. Dat er minder geregistreerd wordt in de Franse Gemeenschap hoeft niet te verbazen als je weet dat 62% van de Vlaamse huisartsen met een  elektronisch medisch dossier werkt ten opzichte van slechts 41% van de Waalse en 37% van de Brusselse huisartsen. Het verzet tegen al wat informatica is -zoals E-Health-  is ook veel groter in Franstalig België. Mede daardoor slaan zowel vaccinatie als registratie veel meer aan in Vlaanderen dan in Wallonië.”

Besluit NV-A : Deze voorbeelden bewijzen dat Vlaanderen vaccineert en gebruik maakt van informatica in de gezondheidszorg, Franstalig België niet: dit is het zoveelste bewijs dat de taalgrens een zorggrens is.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Bron : NV-A

Laatste update ( 13 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.