Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933456





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie niet blij met verspreiding audiovisuele informatie.
11 december 2009
Vakbond wordt gesommeerd website te sluiten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 685.400
11 december 2009.

Met een persbericht wenst de Federale Politie te reageren op de verspreiding van een audiovisuele informatie door een media kanaal gevonden op verschillende internetsites. Het betrof twee types informatie :

Niet vertrouwelijk.
Een eerste deel van de verspreidde informatie betreft foto’s genomen uit een politierevue die niet vertrouwelijk is. Het betrof informatie over leden van een dienst die aan close protection doet en tussenkomt tijdens publieke evenementen en waarvan de identiteit niet permanent moet beschermd worden. De verspreidde foto, die een aantal leden van die dienst toont, is niet van dien aard dat hun
veiligheid of het goed functioneren van de dienst in gevaar kan worden gebracht.

Deels vertrouwelijk.
Een tweede deel van de verspreidde informatie, bevat uittreksels van verslagen van
werkvergaderingen en overlegcomités waaraan vakbondsvertegenwoordigers hebben deelgenomen. Deze informaties werden onttrokken van een site die opgesteld werd door een syndicale afgevaardigde.
Alhoewel het merendeel van de informatie niet van gevoelige aard is en over het welzijn van het personeel op de werkvloer handelt, hebben anderen toch een confidentiële karakter. De commissaris-generaal van de Federale Politie betreurt uitdrukkelijk dat het een of andere syndicale afgevaardigde, die aan de basis van deze site ligt, ontbrak aan de elementaire voorzichtigheid met betrekking tot gevoelige informatie, of zelfs een schending van het beroepsgeheim beging.

Verantwoordelijke van vakbond.
Ondertussen heeft de Federale Politie contact genomen met de verantwoordelijken van de vakbond die er binnen het uur voor hebben gezorgd dat de bewuste site niet meer toegankelijk was. Hun aandacht werd formeel getrokken op het feit dat dergelijke praktijken onaanvaardbaar zijn en de Federale Politie heeft uitdrukkelijk gevraagd dat dit in de toekomst niet meer zou gebeuren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Federale Politie
Bewerking : jvds ©
www.morse-press.be


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.