Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Milquet smeedt plannen op maat van Wallonië en Brussel.
11 december 2009
Vlaamse regering toont zich assertief als het moet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 685.400
Brussel, 11 december 2009.

Kamerlid Sarah Smeyers en Vlaams parlementslid Matthias Diependaele (N-VA) zijn blij dat Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een belangenconflict tegen de activeringsmaatregelen van minister Joëlle Milquet zal agenderen op het Overlegcomité woensdag. “Dit bewijst dat de Vlaamse regering assertief is als het moet”, zeggen Smeyers en Diependaele.

Uit de markt geprijsd.
Sarah Smeyers hamert al weken op de pijnpunten in het nieuwe banenplan van Milquet, die stuk voor stuk nefaste gevolgen dreigen te hebben voor de Vlaamse arbeidsmarkt: “De plannen van Milquet zijn puur op maat van de Waalse en Brusselse arbeidsmarkt gemaakt. De Vlaamse arbeidsmarkt, die vooral kampt met een hoge werkloosheid bij 50-plussers, is hier het slachtoffer van. Onze 50-plussers worden volledig uit de markt geprijsd en ook de ongeschoolde jongeren dreigen uit de boot te vallen. Gelukkig steekt de Vlaamse regering nu een stokje voor de uitvoering ervan.”

Grondwettelijk Hof.
Maar alle problemen zijn nog niet van de baan, stelt Matthias Diependaele: “Milquet wil ook een federaal vormingsfonds oprichten, terwijl arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding al sinds de jaren ’80  exclusieve bevoegdheden van de Gemeenschappen zijn. Als ze die plannen doorzet, moet de Vlaamse regering een bevoegdheidsconflict inroepen via een procedure bij het Grondwettelijk Hof.  Tenslotte roep ik mijn collega’s in het Vlaams parlement op om een tweede belangenconflict in te roepen wanneer Milquet doorgaat met haar plannen om de doelgroeppremie voor 50-plussers af te schaffen. Deze premie maakt het vandaag voor bedrijven financieel aantrekkelijker om oudere werknemers in dienst te nemen of te houden. Dit afschaffen, zal onvermijdelijk tot schrijnende toestanden leiden. Vooral voor Vlaanderen is dit een heel belangrijke maatregel, aangezien het vooral de Vlaamse arbeidsmarkt is die kampt met een hoge werkloosheid bij 50-plussers.“  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : N-VA
Bewerking : jvds©
www.morse-press.be

Laatste update ( 11 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.