Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belga stuurt opnieuw kwakkel de wereld in-Update1
09 december 2009
Kan burgerjournalistiek nooit de plaats innemen van de beroeps?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 685.000
9 december 2009

--- wijziging 19:40 9/12/09
Onlangs werd door ons nationale persagentschap Belga het bericht de wereld ingestuurd dat
Koningin Fabiola zou zijn overleden, bericht dat ontvangen was van een burgerjournalist wat de VVJ -Vereniging Vlaamse Journalisten- doet besluiten dat burgerjournalistiek nooit in de plaats kan komen van de professionele en éist dat de website ihavenews.be, notabene door de Belga directie in het leven geroepen, wordt gesloten.

Niet de eerste en zeker niet de laatste.
Het is niet de eerste kwakkel van formaat die Belga op ons loslaat. Begin dit jaar, op 24
februari, meldde Vrt in haar radionieuws van 05.00 en 06.00u. dat er een eenheidslijst in de maak zou zijn met SP.a Rood, PVDA, SAP enz. een sprookje dat door zonderling E.R. samen met F.T. bij elkaar was gefantaseerd. Wij plaatsten daarover op 24 februari 2009 een artikel online en kwamen er in MM 163 van maart 2009 uitgebreid op terug. Dat Belga op deze manier wordt verschalkt is te verwachten omdat men zich blijkbaar te "groot" of te "goed" voelt om berichten te checken en daarom nemen ze nogal eens klakkeloos "nieuws" over, dat heeft niets te maken met het niveau van burger of professionele journalistiek maar alles met gemakzucht van Belga.

Koren op de molen.
Voor VVJ zijn dergelijke stommiteiten natuurlijk koren op de molen om nog eens te hameren
op het belang van professionele journalisten, nogal wiedes, die kunnen ze onder de plak houden terwijl ze burgerjournalisten niet in de hand hebben, die zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat er een onafhankelijke pers ontstaat die niets te maken heeft of wil te maken hebben met VVJ en alles wat er rond hangt en dát kan weer enkele mooie postjes kosten en een hoop subsidie waarbij sommige journalisten wel eens van hun voetstuk zouden
kunnen vallen. Er zijn slechts 4500 beroepsjournalisten en meer dan 8500 niet beroeps, de beroeps zijn duidelijk in de minderheid en bang van burgerjournalisten die vaak betere kwaliteit leveren, dat heeft Peter Vandermeersch -DS- in het Multimedia 2015 debat toegegeven.-sic-.

jvds www.morse-press.be

Laatste update ( 11 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.