Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927928





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Herent:Onverantwoorde toestanden met verkeerslichten
18 augustus 2006
Onder spanning staande draden en verkeerslichten liggen gewoon in berm naast de weg


Betekom / Herent 18 augustus ?06
Langs de Mechelsesteeweg te Herent en Edelweissite  liggen verkeerslichten naast de weg, dat blijkt volgens enkele getuigen zo?n zes weken het geval te zijn, het is MAURICE ELINCKX de plaatselijke Vlaams Belanger die de kat de bel aanbond.

Onder spanning.
Aan de Mechelsesteenweg tegenover de Spar, liggen er een aantal verkeerslichten doodgewoon in de graskant, ook in de Edelweissite blijkt al zes weken eenzelfde gevaarlijke situatie te bestaan.
De verkeerslichten werken nog, staan onder spanning (240 Volt) en de elektrische bedrading (VOB draden) ligt bloot; een niet conforme situatie die onaanvaardbaar is.

Locale Politie.
Bij de locale politie te Herent zou hoofdinspecteur VERHOEVEN met de zaak belast worden, maar deze is pas op 21 augustus bereikbaar, ondertussen gebeurt er niets.

Mechelsesteenweg te Herent
Vlak naast het voetpad liggen de verkeerslichten
waarvan de bedrading onder spanning staat




De (VOB) draden zijn z? genaakbaar en staan wel degelijk
onder spanning.



Rood betkent gevaar en dat is het hier niet alleen figuurlijk
maar ook letterlijk

De Burgemeester.
Burgemeester WILLY KUIJPERS van Herent weet zich als geen ander uit de slag te trekken. Hij heeft bakken kritiek op het Vlaams Gewest, meer bepaald de diensten van EMA  (Elektriciteit en Mechanica ? het vroegere BEE ) aan de Copernicuslaan te Antwerpen, die dienst zou men maar niet ter plekke kunnen krijgen.

EMA.
We proberen het zelf en bellen de Vlaamse Gemeenschap te Antwerpen, we krijgen de dienst EMA, waar we vernemen dat  we ofwel de heer SIPS ofwel VANDERAUWERA moeten hebben en dat geen van beiden aanwezig is (het is vrijdagnamiddag 15.30u). Of we maandag willen terugbellen !
Wanneer we wat aandringen en de dame aan de telefoon proberen diets te maken dat het om gevaarlijke niet conforme toestanden langs de openbare weg gaat, worden we doorgeschakeld naar de permanentie.
Daar vernemen we dat MARC PLASKY de contactman is met de betreffende aannemer  (Janssens), maar de GSM van Plasky blijft onbeantwoord.

Opnieuw EMA .
We gaan terug naar de Vlaamse Gemeenschap en herhalen de story, we worden na aandringen met de heer SCHEERS, ingenieur van de Vlaamse Gemeenschap, doorverbonden en we doen nogmaals de uitleg. Deze Ingenieur <die we nog kennen uit een klacht van het Hoog Comit? van Toezicht in 1982>, begrijpt de situatie. (kent ons nog van de periode toen 7 industri?le ingenieurs geblameerd werden).
?Als onze permanentiedienst op de hoogte wordt gesteld dan verwittigt die de aannemer en deze moet, binnen de termijnen, uren die in het contract zijn voorzien, tussenkomen?, zegt de heer SCHEERS en vervolgt: ?Ik ga nu (vrijdag 16:15u) onze dispatching vragen om het nodige te doen?.

Burgemeester Kuijpers.
Wanneer we de Herentse Burgemeester Kuijpers confronteren met deze gegevens, dus in feite stellen dat EMA ogenschijnlijk niet zo tergend traag is, valt de heer KUIJPERS (zoals we dat van hem gewend zin) op zijn poten zoals een kat en vraagt het telefoonnummer van de heer SCHEERS, dat hebben we hem niet gegeven, wel dat van de dispatching te Antwerpen.

Bezoekers website MM : 124.000

Laatste update ( 19 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.