Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Open Vld blaast tegelijk koud en warm-Update1
07 december 2009
Zeebrugge moet het Vlaamse Mekka van de groene energie worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 684.300
Zeebrugge 7 december 2009.

Onder de Open Vld ministers Moerman en Verwilghen werd de elektriciteit voor ons allemaal 15% duurder, onder Guy Verhofstadt werden al fondsen ter beschikking gesteld voor het MYRRHA research -SCK Mol- en heeft de Vld zich al uitgesproken voor de Kerncentrales van de 4e generatie. Dat alternatieve energie in de vorm van windmolens voor de continuďteit van de energievoorziening volstrekt ontoereikend is, weten mensen met wat boerenverstand ondertussen ook reeds, ergo windmolens leveren niets als er geen wind is.

Twee windmolens van Fortech -Kruibeke- defect.



Bij de ene werd een tandwielkast en bij de andere een generator vervangen, daarbij werden kranen met een capaciteit van 600T gebruikt die daar twee weken bleven staan, het personeel van Sarens -Nederland- logeerde in een Hotel.

Lees hier het artikel over de windmolens te Kruibeke in MM 145 -sept 2007-  

Zeebrugge.
Met haar persbericht van vandaag stelt parlementslid Mercedes Van Volcem -Open Vld- een
ambitieus alternatief energieplan voor in haar provincie met name in de haven van Zeebrugge met als belangrijkste troef de noordzeewind die daar volop aanwezig is en waar gretig gebruik van gemaakt moet worden. Als mogelijkheid ziet zij de inplanting van een windmolenpark in de achterhaven van Zeebrugge, met de productie van de turbines ter plaatse wat de lokale economie een geweldige boom zou geven. Behalve de wind zou er ook gebruik gemaakt moeten worden van de zon en zij stelt voor massaal zonnepanelen te plaatsen op de platte daken van in de haven van Zeebrugge aanwezige bedrijven als Bridgeston, Tropicana, Kiwi, Efico enz. dit in navolging van de Antwerpse haven. Ze ziet het als haar taak de bedrijven extra te wijzen op de z.g. groene stroomcertificaten en de belastingvermindering.

Europa.
Het is ook de Open Vld die de elektriciteit in een Europees perspectief wil zien, maar dat gaat de
kosten voor energietransport weer doen stijgen. De infrastructuur van het transport -ELIA- voldoet vandaag, qua stabiliteit van de pylonen, niet eens aan de wettelijke vereisten. Wanneer grote vermogens over grotere afstanden in Europa moeten getransporteerd worden, dan kan dat louter technisch gezien -spanningsval- niet meer met 380 kV en moet het, zoals in Rusland, 750 kV worden, wie gaat dát weer betalen denkt U? Madam De Gucht met haar Ferrari -en job als
Politierechter- zal daar niet wakker van liggen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.

Laatste update ( 08 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.