Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
AGC Glass Europe: Innovatiepremie structureel maken-Update
07 december 2009
Minister Van Quickenborne vandaag op werkbezoek in Mol

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 684.300
Mol 7 december 2009.

--- wijziging 19:45 7/12/09
AGC Glass Europe -het vroegere Glaverbel-, kwam op 25 november 2009 in het nieuws wegens
het binnenhalen van het "Best Innovator Award Belgium". De aandacht van de minister van Ondernemen ging vandaag ook naar het systeem van innovatiepremie.

De minster Vincent Van Quickenborne
dook vandaag bij AGC herhaaldelijk achter de computer ..


InnoWiz.
Om werknemers te stimuleren een innovatiepremie te bemachtigen, maakt AGC gebruik van het
suggestiesysteem -InnoWiz-, zelfs wanneer het betrokken personeelslid daar -na belastingen- maar een paar honderd euro voor ontvangt, kent dat systeem bij AGC een stijgend succes, in 2008 werden 134 suggesties ingediend, daarvoor betaalde AGC 10.754€ uit. Tijdens de persconferentie werden drie voorbeelden gegeven van projecten die als een aanzienlijke verbetering van het productiesysteem en de veiligheid werden aanzien, die bovendien bepaalde productieonkosten fors deden dalen, het ging volgens ons niet over high-tech, maar het is voor de laureaat niet alleen om het -kleine- bedrag te doen, maar mits feedback, ook om de erkenning.

De toekomst.
AGC Hoopt in de toekomst een afzet te kunnen vinden voor hun systeem van autoruiten waarbij warmte uit de auto wordt onttrokken waardoor de airco minder moet werken. In 2012 mogen in Amerika geen auto's van zwarte kleur meer van de band lopen, zwart absorbeert te veel warmte. Een mogelijke nieuwe markt voor de high-tech autoruiten zal de vlakglasproducent AGC ten goede komen, recent kondigde AGC Automotive -Fleurus-, aan dat 200 banen in België en nog eens 68 in Italië worden bedreigd, Fleurus zou daardoor qua personeel gehalveerd worden.

Allochtonen.
In het kader van het debat over allochtonen die te Winterslag -en alders- aan de klaagmuur staan, polste deze redactie vandaag hoe het zit met de tewerkstelling van etnische groepen bij AGC, slechts 8 op 530 werknemers klonk het, toch vragen wij mensen, maar er komen blijkbaar geen allochtonen op af? Van de 8, is er 1 technisch bediende, de andere 7 werken in de productie. Ook bij AGC dezelfde bemerking : te weinig opleiding, over de VDAB heeft AGC geen klachten, de samenserking is goed zegt men bij AGC.

Lees meer in Morsum Magnificat 173.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©

Laatste update ( 08 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.