Vlaming in het Frans aanschrijven is een klein foutje zegt de CBPL
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 683.000 Brussel 2 december 2009.
Het is maar al te eenvoudig van de Overheid om onderdanen op de vingers tikken en door de mangel te halen, maar zelf de wet niet respecteren.
--- Update 1 10:00 3/12/09 In een e-mail bericht van heden morgen bevestigt de Stafdienst van de Vlaamse Regering dat de privacycommissie de gecoördineerde wetten van 18 juli 1996 op het gebruik van de talen in bestuurszaken -artikel 41 van de Bestuurstaalwet- moet respectreren. Bij de Vaste Commissie Taaltoezicht kan er eventueel een dossier worden ingediend, de behandeling daarvan kan blijkbaar maanden in beslag nemen zegt de adjunct van de Directeur Thomas Leys http://www.taalwetwijzer.be Meer over dit -en andere- dossier in Morsum Magnificat 173.
Sinds enige tijd onderzoeken wij massale schending van de privacy door zowel privébedrijven als door openbare diensten, ook de misbruiken op de paspoortwet en de wet tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen -art.8 van de wet van 8 augustus 1983- worden daarbij bekeken.
De Post en vele andere. Dat een loketbediende in een postkantoor, via de micro en luidspreker, naam en adres van de cliënt -van dat moment- herhaalt wat voor de aanwezigen in het postkantoor duidelijk hoorbaar is, kan niet. Dat in een warenhuis, waar abonnementen voor Telenet worden verkocht, paspoorten van potentiële klanten via EID lezer op de computerschermen worden getoond, andere aanwezigen die gegevens kunnen aflezen, kan ook niet door de beugel.
Privacycommissie. Om deze mistoestanden aan te kaarten worden dossiers voor evaluatie aan de privacycommissie overgemaakt, we weten dat bij de CBPL -CPVP in het Frans- overwegend Franstalig personeel werkt, ook sommigen die de telefoon opnemen, spreken wel Nederlands, maar zijn het Nederlands niet echt machtig, maar dat deze commissie de taalwet aan haar laars lapt, is toch zeer merkwaardig, jawel, zeer merkwaardig is de slotzin van de brief van 30 november 2009 waar ze "Mijnheer" in het Nederlands schrijven en al de rest in het Frans, dát kan geen toeval zijn.