Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927928





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Faciliteiten : Persnota Vlaams Belang
18 augustus 2006
Leterme moet op zoek naar ?Vijf? minuten politieke moed

Betekom 18 aug. 2006.

Persnota van het Vlaams Belang :

FACILITEITEN: LETERME MOET OP ZOEK NAAR ?VIJF MINUTEN POLITIEKE MOED?

Het Vlaams Belang verwelkomt de uitspraken van minister-president Yves Leterme in de Franse krant Lib?ration. Terecht stelt Leterme ernstige vragen bij de manifeste onwil van de Franstaligen in de Rand om zich aan te passen en Nederlands te leren ? wat nochtans de bedoeling was van de eens als tijdelijk voorgestelde faciliteitenregeling.

Het Vlaams Belang is eveneens van mening dat de taaltoestanden in Brussel en de Vlaamse Rand ronduit wraakroepend zijn. Het Franstalige imperialisme wurgt in sneltempo het Vlaamse karakter van de Vlaamse faciliteitengemeenten.

Hoewel de analyse van Yves Leterme ongetwijfeld de juiste is, is het Vlaams Belang veel minder overtuigd van de oprechtheid van diens uitspraken. Nooit durfde de partij van Leterme, die nochtans sinds vele jaren een onmisbare sleutelpositie inneemt in de Brusselse regering, de simpele toepassing van de taalwetten te eisen. In Brussel is de CVP/CD&V medeplichtig aan het minoriseren van de Brusselse Vlamingen en aan de systematische ondergraving van de tweetaligheid van de stad.

Wie gelooft dat Leterme het zou aandurven om de faciliteitenregeling en de pariteit tussen Franstaligen en Vlamingen binnen de federale regering in vraag te stellen, is wel erg na?ef. Indien het kartel van CD&V en N-VA een minimale geloofwaardigheid wil herwinnen, moeten de woorden van Leterme eindelijk worden gevolgd door daden. CD&V heeft als Vlaamse ?n als Brusselse regeringspartij de politieke hefbomen in handen om ? bijvoorbeeld ? de taalwet te doen toepassen. Het Vlaams Belang maant Leterme daarom aan om tijdens de vakantieperiode op zoek te gaan naar de ?vijf minuten politieke moed? waar hij tijdens de verkiezingscampagne van 2004 de mond vol van had.

Frank Vanhecke                                                                   Joris Van Hauthem                               
Voorzitter Vlaams Belang                                                    Woordvoerder   

   

Bezoekers website MM : 123.750 

Laatste update ( 18 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.