Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933460





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Burgemeester Wim Dries -en C°- in zadel gezet.
02 december 2009
Jef Gabriëls draagt Genkse burgemeestersjerp over.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 682.900
Genk 2 december 2009.

Eigen berichtgeving.
Vanaf 18 december 2009 wordt Wim Dries, momenteel nog Schepen van o.m. ruimtelijke
ordening, de tiende burgemeester van Genk. Hij is de opvolger van Jef Gabriëls die de functie van Burgemeester vanaf 1987 waarnam. 

De nieuwe Genkse burgemeester : Wim Dries en C°


Wim Dries met vrouw en kinderen in het Provinciehuis

Gouverneur een en al lof.
Vandaag om 15.30u. vond in het Provinciehuis te Hasselt, in aanwezigheid van Jo Vandeurzen, de officiële beëdiging plaats bij Gouverneur Herman Reynders.
 De gouverneur begon met de aanwezigen hartelijk welkom te heten en noemde het een historisch ogenblik voor zowel Wim Dries als voor de Stad Genk. Voor Wim Dries omdat hij de eed ging afleggen en voor de Stad Genk omdat Burgemeester Jef Gabriëls, die hij een monument in Limburg en Vlaanderen noemde, binnenkort zal vertrekken.  Namens de Limburgse en Genkse bevolking dankte hij Gabriëls voor zijn veertigjarige inzet en stelde dat de naam van Jef Gabriëls onverbrekelijk verbonden zal worden met vooral de Limburgse reconversie en namens de provincie dankte hij
Jef Gabriëls van ganser harte.
 
Officiële beëdiging.
De Gouverneur noemde Wim Dries de geschikte persoon om Gabriëls op te volgen, temeer hij
zich de afgelopen jaren rustig had kunnen inwerken, hij noemde hem een gedreven en verstandig man en zei te zien dat Wim Dries stond "te blinken van goesting om te beginnen" wat volgens Reynders een voorwaarde is om een goede Burgemeester te zijn, hij wenste hem veel sterkte en zei dat Dries steeds kon rekenen op zijn steun en die van de Provincie. De beëdiging met de zin "ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen" verliep, zoals verwacht, feilloos.

Jef Gabriëls doet Wim Dries de das om


Ingeval de sjerp niet op zijn plaats zou blijven
kreeg
Wim Dries van Jef Gabriëls er een speld bij.

Een droom.
Voor Wim Dries was dit moment, naar eigen zeggen, een droom die uitkwam en gaf uiting aan
zijn fierheid en trots over zijn vader en moeder, die helaas zeven jaar geleden is overleden, broers en zussen die hem de vrijheid gaven zich te ontplooien in het verenigingsleven en hem altijd steunden. Hij dankte ook zijn vrouw om hem de mogelijkheid te geven deze job te aanvaarden en die hem steeds onvoorwaardelijk heeft gesteund en nog steeds steunt. Zijn laatste dankwoord was voor aftredend Burgemeester Jef Gabriëls die hij bestempelde als goede leermeester. Hij wil, in alle nederigheid, verder bouwen aan een Genk waar hij fier en trots op is en wil dat doen met de hele Genkse bevolking. 

De sjerp.
Onder monkelend gelach -welke kleur moest nu boven, rood of zwart- werd de sjerp door Jef
Gabriëls overgedragen aan Wim Dries met raadgevingen hoe deze op zijn plaats te houden.  Gabriëls eindigde met de overhandiging van de ingekaderde tekst uit het Staatsblad met de woorden dat iedereen zou kunnen zien dat dit alles écht was.

De CD&V was goed vertegenwoordigd.


Links : Guido Vandebroeck Voorzitter OCMW - Midden : Jo Vandeurzen 
Rechts : Jef Gabriëls toont hier de sjerp die vlak daarna aan Wim Dries werd overgedragen.

Technische dossiers.
Op vraag van Morsum Magnificat over de verschillende technische dossiers die misschien wel
enige zorgen baren, en zijn voorganger als Burgerlijk Ingenieur, toch wel over enige technische bagage beschikte, antwoordde Wim Dries dat hij zich de afgelopen jaren flink heeft verdiept in de diverse materies en voelt dat hij zijn dossiers behoorlijk beheerst maar desondanks nog veel te leren heeft. Gedurende zijn acht jaar als Schepen en 15 jaar als gemeenteraadslid heeft hij heel wat technische bagage meegekregen, bovendien is hij van opleiding graduaat elektronica en heeft hij jaren gewerkt in vrij technische jobs zodat hij ervan overtuigd is ook de technische
dossiers tot een goed einde te brengen.      

jvds www.morse-press.be





Laatste update ( 03 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.