Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933463





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Chaos dreigt in horeca door nakend rookverbod.
01 december 2009
Overheid kan noodzakelijke uitvoeringsbesluiten nooit klaar krijgen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 682.500
25 november 2009. 

Ook LDD blijft zich inzetten tegen het algemene rookverbod in alle cafés. Het wetsvoorstel dat door de Senaat was goedgekeurd komt vandaag in de commissie van de Kamer. Als het niet wordt gewijzigd dreigt er weer complete chaos in de sector, want de overheid kan de noodzakelijke uitvoeringsbesluiten nooit klaar krijgen.

Kamerlid Martine De Maght verwoordt het als volgt ; “Ook al verdedig ik dit wetsvoorstel helemaal niet, toch heb ik een amendement ingediend om de inwerkingtreding met 9 maanden te vertragen. Als minister Onkelinx -PS- van Volksgezondheid haar zin doordrijft, dan gaat de overgangsregeling over een maand in, per 1 januari 2010. Dit is gewoon waanzin, want die overgangsregeling omvat een reeks voorwaarden, ondermeer voor de rookkamers die verder worden toegestaan. Daarvoor zijn vergunningen nodig, eventueel verbouwings- en aanpassingswerken, dus allemaal zaken die tijd vragen. Als de wet met Nieuwjaar wordt ingevoerd, staan werkgevers en horeca-uitbaters voor een onmogelijke taak en de politiek van het voldongen feit kan hen weer ettelijke euro’s en klanten kosten.”

Pestcontroles
Bovendien plant minister Onkelinx in de eerste 3 maanden van 2010 meer dan 10.000
horecazaken te controleren. Dat zal gebeuren door haar eigen controlediensten van de FOD Volksgezondheid, in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen. In de 9 volgende maanden zullen de controlediensten nog eens een zelfde aantal controles uitvoeren. Dat betekent niet minder dan 20.000 pestcontroles, van een mistige wetgeving die door geen gewone burger nog op te volgen is.

Laat cafébaas beslissen.
LDD probeert natuurlijk nog altijd het gezond verstand te doen zegevieren in dit dossier ook al
hebben de andere partijen daar geen oren naar. De roker zal worden verbannen naar de straat of de stoep en de caféhouder moet het allemaal ondergaan.  Martine De Maght: “We blijven opkomen voor de vrijheid van een ondernemende horeca, en voor de vrijheid van haar klanten. Daarom dienen we ook een amendement in om het algemene rookverbod alsnog tegen te houden, ook na 1 januari 2012. De beslissing om niet te roken kan de wetgever niet opleggen. Het enige dat zal gebeuren is dat de rokers, en roken in het algemeen, naar de clandestiniteit worden gejaagd. En dan volgt er automatisch een maatschappelijk isolement.”

Bron : LDD
Bewerking : jvds
www.morse-press.be

Laatste update ( 01 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.