Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926516





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie rolt bende Nigeriaanse vrouwenhandelaars op
27 november 2009
De Federale Gerechtelijke Politie -FGP- Tongeren zet werk verder.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 681.000
Tongeren 27 november 2009

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Tongeren heeft in samenwerking met de Lokale Politie Lanaken de voorbije week tijdens een gezamenlijke actie, diverse huiszoekingen uitgevoerd in het milieu van Nigeriaanse vrouwenhandelaars.

De operatie kaderde in een onderzoek naar feiten van mensenhandel en mensensmokkelwaarbij Nigeriaanse vrouwen naar België worden gehaald met het oog op hun tewerkstellingin de prostitutie, de vrouwen verbleven en werkten illegaal in ons land.

Aan het hoofd van de organisatie stond een Nigeriaan woonachtig te Lanaken, de overigeleden van de dadergroepering verbleven illegaal in het land en opereerden vanuit Riemst en Lanaken, de organisatie had tevens vertakkingen in Nederland en Spanje.

Tevens is aan het licht gekomen dat dezelfde organisatie zich op grote schaal bezig hield met feiten van witwas en kredietkaartfraude, door middel van onrechtmatig bekomen kredietkaartnummers konden luxe goederen worden aangekocht via het internet.

Naar aanleiding van de actie werden vijf personen voorgeleid voor de Tongerse onderzoeksrechter, vier van hen werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Tevens werden drie illegaal in het land verblijvende Nigerianen in het kader van de actie aangetroffen en opgesloten door de Dienst Vreemdelingenzaken met het oog op hun terugdrijving naar het land van herkomst.

Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling mensenhandel van de FGP Tongeren.

Bron: Federale politie.
redactie morsum magnificat 15:40 27/11/09


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.