Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926517





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk is een Pilootgemeente voor OCMW werking
24 november 2009
Bestuur is fier op goede werking, maar kan zich geen fratsen veroorloven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 680.300
24 november 2009.

Opnieuw kwam gisterenavond de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in de volksmond de OCMW raad bijeen in de recent vernieuwde  Raadzaal op de eerste verdieping van Herfstvreugde aan de Steenweg naar As. Voorzitter Vandebrouck begon met de aankondiging dat de laatste raadsvergadering van 2009 op 16 december, gevolgd zal worden door een kerstfeest. Ook werden de leden uitgenodigd voor het bijwonen van de eerste spadesteek van de Welzijnscampus op 9 december om 11.45u. en de middernachtmis van 24 december om 16.00u. De ruwbouw moet omwille van de nog gunstige 6% btw heffing snel van start gaan, het OCMW bespaart daardoor 34.000 Euro.

Pilootgemeente.
Gezien het gegeven dat Genk pilootgemeente is, ook voor de OCMW werking, dient het
OCMW dus al het mogelijke te doen om een zo perfect mogelijke werking te bewerkstelligen en kan zij zich weinig fouten veroorloven, de Raad voor Maatschappelijk Welzijn dient dus haar verantwoordelijkheid op te nemen en goed overlegde en doordachte beslissingen te nemen.

De waarheid?.
Onder punt 10 van de agenda werd het aanbestedingsdossier voor de verwijdering van
de twee radioactieve elementen van het dak van Heiderust en Herfstvreugde goedgekeurd. Tijdens de vorige Raadszitting werd door de oppositie, bij monde van Stijn Vangeneugden -VB-, reeds gewag gemaakt van het feit dat 2 van de 3 aangezochte erkende verwijderaars -GDK en L'aigrette- onder één vlag varen. L'aigrette werd immers overgenomen door GDK en sedertdien hoeven zij niet meer aan kartelvorming te doen maar kunnen hun offertes gewoon op elkaar afstemmen.   Secretaris Staf Mariën kwam daar gisteren op terug door te zeggen dat deze overname pas gebeurde nádat de offertevragen werden verstuurd !!  Deze aanbesteding is dan duidelijk een processie naar Echternach want de overname gebeurde al op 7 november 2005 en werd op 5 april 2006 definitief, zo staat het in het Staatsblad, de heer Mariën gaat dus af als een gieter, maar dit is niet de enige steek die het OCMW in dat dossier heeft laten vallen.

Doorprikt.
Informatie leert
ons, dat het OCMW aan L'Aigrette op 7 november 2006 een prijsvraag stuurde, Secretaris Mariën zou, wat ons betreft, een betere smoes uit zijn hoed hebben moeten toveren, maar de oppositie was er blijkbaar -bij gebrek aan dossierkennis-, tevreden mee. Alleszins werd beslist de tuigen zo snel mogelijk te laten verwijderen door de laagste bieder en dat was noch GDK, noch L'aigrette.

Moeilijk.
Het zal voor de Vlaams Belang oppositie niet meevallen om enig vat te krijgen op de
beslissingen die door de raad worden genomen. Behalve dat ze ver in de minderheid zijn en eigenlijk slechts één man "werk" maakt van zijn mandaat, is het quasi onmogelijk door te dringen tot de meerderheid. Hier geldt namelijk: "het is niet wát er wordt voorgesteld maar door wié" een zeer kwálijke houding voor een raad van een organisatie die op haar website de indruk wekt een "open" huis te zijn en vatbaar voor opbouwende kritiek

JVDS © www.morse-press.be

Laatste update ( 25 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.