Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926518





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Prometheus ontevreden over medewerking Stadsbestuur-Update1
20 november 2009
Gabriëls veegt de aantijgingen resoluut van tafel.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 679.300
Genk 20 november 2009.

--- Update 1 21:30 20/11/2009
Volgens een arts die wij contacteerden zijn de gevolgen van de Mexicaanse griep fel overroepen en is het sterftecijfer veel lager dan bij een gewone griep, feit is, dat de overheid 12 mio doses heeft besteld, dat ook moet betalen, dáár ligt dan ook de reden van de herhaalde campagnes. 

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep staat overal in de schijnwerpers, ook in de
Genkse gemeenteraad van 19 november werd daarover gepalaverd. Harrie De Witte -pvda-, verbonden aan de huisartsenkring Prometheus, was vooral ontevreden over de steun die het stadbestuur geeft met betrekking tot de grootschalige éénmalige vaccinatiedag die a.s. zaterdag, 21.11.2009, door Prometheus in de Limburghallen wordt georganiseerd.

Rondschrijven.
Wat hem vooral stoorde was het feit dat het stadsbestuur niet wilde instaan voor de
kosten van een algemeen rondschrijven aan alle bewoners van Genk om de vaccinatiedag aan te kondigen wegens te duur -2.000 Euro- Terecht merkte hij op dat in de gemeenteraad miljoenen aan uitgaven worden goedgekeurd terwijl het "luttele" bedrag van 2.000 Euro niet kan.  Het staat ook in schril contrast met de 400.000 Euro die wordt gebruikt om promotie te maken voor het imago van Genk. Ook de vaststelling dat het stadsbestuur niet in staat bleek om voor 9 computers te zorgen voor de vaccinatiedag zat hem hoog.

Als een kat.
Zoals men kan verwachten van een politieker als Gabriëls, glad als een aal en sluw als
een vos, veegde hij alle klachten onder de mat door te zeggen dat hij enkele dagen geleden -toevallig?- een bestelling had goedgekeurd voor de portokosten van het rondschrijven, dat probleem was dus al opgelost. Wat betreft de vraag om negen computers ter beschikking te stellen, legde Gabriëls de bal onmiddellijk in het kamp van de huisartsenkring door te zeggen dat men eerst vroeg om 6 computers en er kort daarna, via mail, sprake was van 9 computers en "toen het stadsbestuur het ook niet meer wist". Uiteindelijk gaf Jef Gabriëls geen uitsluitsel of men de computers ter beschikking kon/wilde stellen.  Gabriëls viel dus, weer, als een kat op zijn poten, maar
wie had anders verwacht. 

jvds©  www.morse-press.be

Laatste update ( 22 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.