Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933214





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Regeringsvliegtuig van De Crem vandaag in de schijnwerper.
19 november 2009
LDD stelt vragen omtrent de leasing.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 678.800  -belstat counter-
19 november 2009. 

lees hier ons online artikel van gisteren  

Leasing nieuw ‘regeringsvliegtuig’ deugt niet
Minister van landsverdediging De Crem (CD&V) stelt deze ochtend, wellicht met de nodige bombarie, ‘zijn’ nieuw regeringsvliegtuig voor aan de pers, een Airbus A330 van de Portugese chartermaatschappij HiFly dat geleasd werd via de broker AVICO.

Zwarte lijst.
LDD stelt vast dat dezelfde minister gisteren nog in de Kamercommissie toegaf dat deze A330 geleasd werd aan Garuda Indonesia, een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst heeft gestaan. Hierdoor voldoet de leasingovereenkomst van Defensie met AVICO niet aan de voorwaarden van het bestek. Maar dat zal minister De Crem niet beletten om op kop te lopen van de fanfare.
Kamerlid LDD Dirk Vijnck: “De fanfare zal wel bijzonder vals klinken in onze oren. En zeker in de oren van de concurrenten van AVICO. In de Kamercommissie heeft de minister toegegeven dat het bestek elk vliegtuig uitsloot dat ooit geleasd werd aan een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst stond.”  Het staat ontegensprekelijk vast dat Garuda Indonesia op die lijst heeft gestaan.

Nooit conform het bestek.
Vijnck: “De offerte waarop het contract werd gegund diende onontvankelijk te worden verklaard, en kon nooit conform geweest zijn met het bestek. Daarom moet het huidige leasingcontract verbroken worden. Het aanhalen van een ‘wetlease’ contract, dat wil zeggen met de piloten erbij geleverd, is geen excuus. Het was en blijft een vliegtuig dat ooit geleasd is aan een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst stond."

Strengere Belgische Luchtvaartnormen.
Voor LDD moet de minister een nieuwe aanbesteding uitschrijven. Want het is niet alleen met de zwarte lijst dat er iets fout zat.  “De nieuwe aanbesteding moet ook rekening houden met de strengere Belgische luchtvaartnormen in plaats van de soepelere algemene Europese normen. In het huidige bestek was dat niet het geval. Hierdoor werden een aantal inschrijvers, die wel voldeden aan de strengere Belgische normen, feitelijk benadeeld. Het toestel een nieuw likje verf geven en er de Belgische driekleur op plakken maakt het toestel nog steeds niet conform met het opgestelde bestek. Wat ons betreft moet de minister zijn huiswerk overdoen,” besluit Dirk Vijnck.

Bron : LDD
Bewerking : jvds 
www.morse-press.be

Laatste update ( 19 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.