Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933217





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD Wil dringend een heroprichting van het HCT-Update1
17 november 2009
Zolang politiek inspraak heeft functioneert in dit land niets.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 678.300

Jean Marie Dedecker refereert met een persbericht naar een publicatie van Transparency International die vandaag  zijn nieuwe index voor de perceptie van corruptie publiceerde, Dedecker pakt graag uit met dergelijke rapporten, dat deed hij ook met een studie over Electrabel, maar daarover heeft de gewezen Open Vld belhamel het niet meer.

Corruptie alom.
De lijst die Transparency International  publiceerde geeft de perceptie weer van het
niveau van corruptie van ambtenaren en politici zegt Dedecker, België zakt van de 18e naar de 21e plaats. Daarom pleit LDD voor de heroprichting van het Hoog Comité van Toezicht en een wettelijke regeling voor de “klokkenluider”.

Eigen belang.
Dedecker zegt in zijn persbericht,:
“Het Hoog Comité van Toezicht werd afgeschaft na de Agusta-affaire. Het gevolg is dat
ambtenaren die fraude vermoeden bij geen enkele administratieve onderzoeksinstelling terecht kunnen. De politiek moet dan ook niet verwonderd zijn dat ambtenaren en andere burgers genoodzaakt zijn om via onze partij de kat de bel aan te binden.”  Uiteraard is dat wéér verkiezingspropaganda van LDD. Is Jean-Marie zelf zó clean?  Dat België na Italië op de lijst van de meest corrupte landen van Europa staat, is ook al bekend, LDD vertelt hier dus niets nieuws. Als politici, via hun eigen persdienst, met zo'n verhalen naar buiten treden, is dat in eerste instantie uit eigen politiek belang. 

Klokkenluider.
LDD zegt dat een ander pijnpunt het ontbreken van het statuut van klokkenluider is. De
partij stelt vast dat klokkenluiders er in België meestal zelf berooid van afkomen. Gewoonlijk resulteren dergelijke dossiers in een overplaatsing, tuchtonderzoek of in een maatregel tégen de klokkenluider.  Jean-Marie Dedecker weet goed genoeg dat de redactie van Morsum Magnificat, wegens haar onafhankelijke koers, overal zwaar onder vuur ligt maar LDD doet niets om de onafhankelijke pers te steunen, integendeel, de afdeling te Aarschot vernieuwde haar abonnement niet meer omdat de redactie in de zaak van de Sociale Woningmaatschappij te Aarschot niet "pal" achter LDD stond.

Celui dit la vérité
Klokkenluiders worden in het buitenland wettelijk beschermd zegt LDD, in België geldt
het omgekeerde. Dat kunnen wij voor 100% beamen, maar het is wat hier in België gebeurt dat ons interesseert -celui dit la vérité, il doit être exécuté-, Dedecker gaat
verder :
" Politie en justitie steken net heel veel energie in het opsporen van het lek of het
onderzoek naar mogelijke fouten die de ambtenaar heeft gemaakt door de corruptie aan te klagen. Maar het onderzoek naar de kern van de zaak die de ambtenaar heeft aangeklaagd, blijft meestal uit. Als we in dit tempo blijven wegzakken in de corruptie-ranglijst kan België binnen de kortste keren worden uitgeroepen tot het Albanië aan de Noordzee,”.

Hoog Comité van Toezicht.
In 1985 had schrijver van dit artikel ervaring met het HCT over een dossier waar het Ministerie van Openbare
Werken, de Rijkswacht, de BRT -nu VRT- en nog enkele privéfirma's betrokken waren. Patrick Dewael was toen minister van Cultuur en liet het HCT niet toe bij de BRT! Ook aan de Rijkswacht werd niet veel getornd, uiteindelijk kon het HCT geen corruptie bewijzen, maar wel de incompetentie van 7 ingenieurs bij Openbare Werken. Door dat dossier werd mijn naam en firma op de "zwarte lijst" geplaatst. Inderdaad, de klokkenluiders zijn de pineut en krijgen meestal het lot van de bedelstaf. Tot zolang de controlediensten -welke dan ook- niet los van de politiek kunnen werken, heeft óók een HCT geen zin, het
is de politiek zelf, dus óók een Jean-Marie Dedecker, die uit eigen belang alles verzieken.
Voorbeeld daarvan is het dossier van Remo, vanaf het moment dat Jean-Marie in het
"hol van de leeuw" was geweest, nam Dedecker een bocht van 180°. Waarom Jean-Marie? Heeft LDD Limburg soms schrik van de Remo affaire?

De antennes van de Rijkswacht van toen in HUMO ...
De BRT affaire die het HCT van Patrick Dewael toen niet mocht onderzoeken

CDBC.
Nadat het HCT werd opgedoekt, is de CDBC opgericht, diverse speurders van het
vroegere HCT werken daar, een nieuw HCT moet er dus niet komen, dát is er al, alleen moeten politici overal met hun vuile politieke handen afblijven, méér niet. Bij de dossiers waarvan ik weet dat ze daar -bij de CDBC- liggen zijn stuk voor stuk politici betrokken, zowel kleine garnalen als grote haaien, maar die vinden we in Oostende niet  ....
Begijnendijk :
Eerstdaags publiceren wij het dossier rond het Standbeeld Marcinelle uit Begijnendijk dat
bij de CDBC ligt en daar reeds zou beoordeeld zijn en overgemaakt aan het Parket te Leuven ....

Bron : LDD
Bewerking en commentaar Redactie Morsum Magnificat ® 
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 20 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.