Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933217





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Geen volksraadpleging over Oosterweelverbinding in Zwijndrecht.
16 november 2009
Minister Bourgeois vernietigt volksraadpleging.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 677.700
Brussel / Zwijndrecht 16 november 2009

Er komt in Zwijndrecht geen volksraadpleging over de Oosterweelverbinding. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois vernietigde het gemeenteraadsbesluit tot organisatie van de volksraadpleging. De gemeente is niet bevoegd voor de werken en het traject van de Oosterweelverbinding. Een volksraadpleging over deze materie is bijgevolg onwettig.

De gemeente Zwijndrecht plande op 20 december een volksraadpleging over de Oosterweelverbinding met de vraag: "Bent u het eens met de aanpassingen aan de verkeersinfrastructuur op het grondgebied van de gemeente Zwijndrecht, zoals die gepland zijn in het project van de Oosterweelverbinding?" De Antwerpse gouverneur Berx schorste eind oktober het gemeenteraadsbesluit tot organisatie van de volksraadpleging. De gemeenteraad verkoos het geschorste besluit toch te handhaven. Daardoor kwam de definitieve beslissing over de volksraadpleging in Zwijndrecht bij de minister van Binnenlands Bestuur te liggen.

Minister Bourgeois is het eens met de argumentatie van de gouverneur en besliste om het gemeenteraadsbesluit te vernietigen. “Het traject en de aanleg van de Oosterweelverbinding is een bevoegdheid van de Vlaamse overheid. De gemeente Zwijndrecht heeft enkel een adviesbevoegdheid over een bouwaanvraag voor de geplande bouwwerken”, legt de minister uit. “De gemeente Zwijndrecht bracht haar positief advies al op 1 september uit. De organisatie van een volksraadpleging is daardoor onwettig.”

NVDR: Burgemeester Denert was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron : Kabinet Minister Bourgeois.
EVER©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.