Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuwe fraude met bedrijfsgidsen.
12 november 2009
Reclameronselaar opereert onder de naam Belga Marketing.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 676.600
Brussel 12 november 2009. 

Recent zijn bij de Economische Inspectie opnieuw een hele reeks klachten binnengelopen over een reclameronselaar die opereert onder de naam Belga Marketing en een postbusvestiging heeft in België. De Economische Inspectie heeft reeds proces-verbaal opgemaakt tegen Belga Marketing wegens inbreuken op de wet handelspraktijken. Het proces-verbaal werd overgemaakt aan het parket van Brussel en Minister van Quickenborne roept op tot een spoedig onderzoek en behandeling van de zaak.

Kleine lettertjes.
De praktijken van malafide reclameronselaars zoals Belga Marketing zijn inmiddels bekend: er wordt een brief of email gestuurd aan de ondernemingen en zelfstandigen met de vraag hun gegevens te controleren voor opname in een bedrijvengids en vervolgens ondertekend terug te sturen. Uit de kleine lettertjes van het document blijkt echter dat bij ondertekening men zich verbindt tot de betaling van een aanzienlijk jaarlijks bedrag. Voor Belga Marketing is dit bijvoorbeeld 1.068 EUR/jaar met een minimumlooptijd van 2 jaar.

Grotere prioriteit.
In maart van dit jaar trok minister Van Quickenborne samen met Unizo reeds aan de alarmbel omdat het gerecht malafide ronselaars niet steeds als prioriteit beschouwde. Naar aanleiding van deze oproep kwam in de voorbije weken vanuit de parketten het signaal dat er een grotere prioriteit aan deze dossiers zou worden verleend.

Huurcontract beëindigen.
Veel reclameronselaars opereren vanuit het buitenland zodat een opsporing en sanctionering niet steeds eenvoudig is. Belga Marketing heeft echter een vestiging in Brussel en hoewel deze vestiging louter gebruikt wordt als postbusadres, zou dit het onderzoek en de eventuele sanctionering toch moeten vergemakkelijken. Het parket en de Economische Inspectie bekijken ook met de eigenaars van de panden waar Belga Marketing gevestigd is, of het huurcontract niet kan beëindigd worden.

Als u denkt het slachtoffer te zijn van gelijkaardige praktijken en klacht wenst in te dienen, kan u dit bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina van de FOD Economie: http://economie.fgov.be/nl/geschillen/klachten/waar_hoe_klacht_indienen/index.jsp

Bron : Quickonomie
Bewerking : jvds.

www.morse-press.be


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.