Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933223





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Berlare : Mag Hulp in Woningnood de privacy schenden?
11 november 2009
Opmaken dossier aan loket met gecombineerde wachtzaal.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 676.200

--- 09:30 12/11/09.
De vorige locatie van Hulp in Woningnood was gesitueerd naast de Brandweer en
rechtover het politiekantoor, dat pand is nog in prima staat, maar geen nood voor het decadente Hulp in Woningnood, "zij" kregen in de Gaver een splinternieuw kantoor dat op 19 september 2009 met de nodige politieke toeters en bellen werd opengesteld-sic-, de klassieke pers werd inclusief strooppotten ter  plaatse geloodst.

Hulp in Woningnood : Schending van de privacy.

Direct links achter deze deur is er een loket waar de dossiers met de aanvragen worden opgemaakt en waar de vraaggesprekken plaats vinden, minder dan vijf meter verder in de gang zitten wachtenden met gespitste oortjes de gesprekken op te vangen, ze kunnen gewoon meeluisteren. Toen wij -EVDS- tegen de "hautaine" dame protesteerden schakelden ze "Hun" politie in ..... u leest daarover méér in MM 173

Privacycommisie een "Wassen neus"?
Met ons artikel van 7 oktober 2009 hebben we uitgelegd dat de privacy van de
aanvrager in het gloednieuwe kantoor geschonden wordt, terwijl andere kandidaten enkele meters verder wachten, worden dossiers aan het loket opgemaakt. De Privacycommissie heeft de zaak bekeken en laat weten zich niet in te laten met het algemene grondrecht privacy-sic-, verwijst naar de huisvestingmaatschappij. De commissie houdt zich enkel bezig met de verwerking van informatie betreffende iemands persoonsgegevens in bestandsvorm.

Voetveeg van de Berlaarse elite?
Behalve het feit dat kandidaten vragen dienen te beantwoorden omtrent hun inkomen
e.d. terwijl anderen in de wachtzaal die gesprekken kunnen horen, is er de hautaine manier van doen,  de aangestelden van Hulp in Woningnood stellen zich op een denigrerende manier richting kandidaat huurders op, "zij" zijn duidelijk "elitair"  Het is een schande dat er voor de behandeling van de dossiers geen aparte ruimte is voorzien. Als een dossier aan het loket wordt opgemaakt en nieuwe kandidaten aanbellen, worden deze binnengelaten en mogen wat verder in de wachtzaal plaats nemen, kandidaat huurders zijn de voetveeg van Hulp in Woningnood, of is het Woningsloot. Zelfs bepaalde lokale instellingen -we kunnen vanwege de bronbescherming de namen niet citeren- kennen de vreemde ingesteldheid en de excentrieke houding bij Hulp in Woningnood te Berlare en hebben hun bedenkingen maar ook zij staan machteloos.

Hun politie.
Na fel protest tegen de gang van zaken wordt het dossier meteen gesloten, maar het
bewijs van het herhaaldelijk protest is er wel degelijk. Na dat incidentje schakelt Hulp in Woningnood “hun” lokale Politie in, achteraf komt wijkagente Anja disproportioneel in actie, daarover zal nog een briefje naar het Comité P worden gestuurd, doen ze er niets
mee, dan weten ze het tenminste.
 
De zaak wordt alleszins verder bij andere diensten aangekaart, meer daarover in MM
173
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.