Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933225





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Stand Up voor de Journalistiek
08 november 2009
Campagne voor journalistieke veranderingen in Europa

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 675.200
8 november 2009. 

Op 5 november heeft de Europese Federatie van Journalisten (EFJ) en haar leden, vakbonden en verenigingen van journalisten in de hele regio, hun Stand Up for Journalism Dag georganiseerd, een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 5 november.

De Stand Up for Journalism campagne werd gelanceerd in 2007 over kwesties die van belang zijn voor iedereen die waarde hecht aan media, democratie, fatsoenlijke banen en professionele rechten voor journalisten. Op deze dag richten journalisten in heel Europa hun aandacht op de uitdagingen die ze tegenkomen in hun dagelijkse werk door middel van debatten, demonstraties of collectieve acties.

"Dit is de tijd om op te komen voor de Journalistiek en samen te vechten voor onze rechten. Het is een dag waarop wij betekenis geven aan het begrip van professionele solidariteit." zei EFJ Voorzitter Arne König. "Wij in de journalistiek, begrijpen beter dan wie ook waarom de democratie behoefte heeft aan kwaliteitsmedia. Journalistenvakbonden en verenigingen nemen terecht het voortouw om deze problematiek onder de aandacht te brengen van overheden, beleidsmakers en de samenleving als geheel."

In Brussel hebben de EFJ en de AGJPB / ABVV (Belgische vereniging van journalisten)  een banner onthuld op het Internationaal Perscentrum met een oproep voor ethische journalistiek, kwaliteitsvolle informatie en echte democratie.

Een jaar na het begin van de wereldwijde financiële crisis, waarbij mediawerknemers zwaar getroffen werden door herstructureringen en massale ontslagen, blijft de toekomst van de journalistiek en de media somber.

De EFJ en haar leden roepen op tot een Europese campagne voor vrijheid van de media, onafhankelijke rapportage, publieke waarden in de informatiemedia en kwaliteit van de journalistiek en bovendien betere arbeidsvoorwaarden in de media-industrie.

Europese journalisten worden gedwongen om het beroep te verdedigen tegen een reeks uitdagingen met inbegrip van politieke inmenging, commerciële druk, "tabloidisation" van nieuws informatie, concentratie van media eigendom, lager inkomen voor journalisten, onzekerheid van de arbeidsomstandigheden, bedreigingen en gewelddadige aanvallen.

Meer info : http://europe.ifj.org/en/pages/efj-campaigns-stand-up-for-journalism
of neem contact op met de EFJ op +32 2 235.22.00

De EFJ vertegenwoordigt meer dan 260.000 journalisten in 30 landen.
Association Generale des Journalistes Professionnels de Belgique:
www.agjpb.be
Algemene Vereniging van BeroepsJournalisten in België:
www.avbb.be

Bron : IFJ
Bewerking/vertaling : jvds.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.