Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933225





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
International Federation Journalists en NFIJ bereiken akkoord
05 november 2009
Terugkeer van Israëlische Journalisten tot IFJ lidmaatschap

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 674.600
Genk 5 november 2009.

In Tel Aviv werd een overeenkomst bereikt die de deur opent voor de terugkeer van Israëlische Journalisten tot het IFJ lidmaatschap
De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) en de Nationale Federatie van
Israëlische Journalisten (NFIJ) hebben een akkoord bereikt om een splitsing tussen de twee groepen te beëindigen.

Een akkoord over een pakket maatregelen om de betrekkingen te verbeteren, waaronder een voorstel omtrent een geschil over niet-betaling van vergoedingen aan het IFJ, werd maandagavond bereikt tijdens onderhandelingen in Tel Aviv.

"Een schadelijke en moeilijke periode is achter de rug", zei Aidan White, secretaris-generaal IFJ. "Beide partijen zijn vastbesloten om samen te werken om de Israëlische journalisten terug te brengen naar het centrum van IFJ werken."

De bijeenkomst werd bijgewoond door leiders van de twee belangrijkste journalisten vakbonden in Europa, waaronder Franco Siddi, secretaris-generaal van de Federazione Nazionale Della Stampa Italiana die, met de steun van het Verbond Deutscher Journalisten, opriep tot bemiddeling tussen de twee partijen nadat de NFIJ in juni door IFJ werd opgezegd.

"De sfeer was open en eerlijk, maar altijd in de beste geest van de vakbeweging," aldus White. "Wij zijn overeengekomen om het gekibbel van de afgelopen maanden achter ons te laten en een nieuwe fase van samenwerking te starten."

Onder de voorstellen die later deze maand in Londen aan de IFJ leiders worden voorgelegd ter goedkeuring door de Federatie Uitvoerend Comité zijn:

      - Een jaarlijkse ontmoeting tussen IFJ en NFIJ leiders ter bespreking en controle van de relaties;

Een uitnodiging van de Israëlische journalisten voor een bijeenkomst van de Mediteranese journalistenvakbonden die volgend jaar in Sardinië wordt gehouden;

Organisatie van een seminarie in Israël om het IFJ Ethisch Journalistiek Initiatief te bespreken, de wereldwijde campagne voor normen in de media;

Nieuwe betrokkenheid van de Israëlische journalisten in de werkzaamheden van de Europese afdeling van de IFJ, de Europese Federatie van Journalisten;

Met de steun van het Verbond Deutscher Journalisten, het organiseren van een voorbereidende vergadering ter bevordering van een nieuwe dialoog tussen Israëlische en Palestijnse partners van de IFJ.

"We hebben een overeenkomst die, indien nageleefd, de werking van IFJ verder zal versterken en dat kan de hele gemeenschap van journalisten, zowel binnen Israël als de hele regio ten goede komen", aldus White . "We zijn allemaal onze Italiaanse en Duitse collega's dankbaar voor hun goodwill en hulp. Het geeft betekenis aan het begrip vakbond solidariteit."

IFJ vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 600.000 journalisten in 123 landen.

Bron : IFJ
Bewerking/vertaling : jvds.

Laatste update ( 05 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.