Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926520





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Misleiding van de OCMW Raad over nut bliksemafleiders.
27 oktober 2009
Geldverspilling en twijfels omtrent conformiteit lastenboek.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 673.300
Genk 27 oktober 2009.

Heiderust en Herfstvreugde hebben nooit
een degelijke bliksemafleider gehad.

Na het geklungel met de verwijdering van de radioactieve tuigen van de rusthuizen Herfstvreugde en Heiderust door de mistoestanden van en met het studiebureau C.Gordons, gaat de saga met studiebureau Technum-Fabricom doodgewoon verder.

Oppositie versus Jef Gabriëls.
Onder item 9 van de OCMW agenda van 26 oktober, werd de Raad om goedkeuring gevraagd voor de aanleg van nieuwe bliksemafleiderinstallaties voor de twee OCMW rusthuizen. Stijn Van Geneugden -Vlaams Belang- zat even op de goede baan, maar Jef Gabriëls -CD&V-, sluw als de man is, slaagde er door woordspelingen Van Geneugden aan de eindmeet te kloppen.

Onzin van Gabriëls.
De zienswijze van Van Geneugden, dat er niet persé nieuwe bliksemafleiders dienen aangelegd, was juist, ziekenhuizen vallen qua bliksembeveiliging immers buiten de wet van 4 april 1972. Bovendien hebben de radioactieve tuigen die er nu staan geen betere werking dan een gewone verticale opvangstaaf, de rusthuizen waren vanwege het ontbreken van een conforme bliksemafleider nooit afdoende beveiligd.  De stelling van Jef Gabriëls,dat, wanneer de radioactieve tuigen verwijderd worden en niet direct door een nieuwe zouden worden vervangen, er een risico ontstaat, dat is complete onzin, het getuigt van de povere kennis van zaken van Jef Gabriëls, maar in het land van de blinden ...

Keuringsorganismen.
Alhoewel Stijn Van Geneugden het bij het rechte eind had dat er in België geen keuringsorganismen zijn erkend om bliksemafleiders te keuren, schoot de Vlaams Belanger even te kort dat aan Jef Gabriëls duidelijk te maken, Gabriëls slaagde er niettemin niet in om de opmerking van Van Geneugden inzake de aanlag van nieuwe bliksemafleider van tafel te vegen. Op het punt van keuringsorganismen scoorde Stijn wél, de 1.500 € die voorzien is voor een keuring zou dan maar geschrapt moeten worden van de opmeetstaat zei Gabriëls met veel tegenzin. De vraag is nu, wie ingeval van uitvoering het werk van de aannemer gaat controleren? Installateurs van bliksemafleiders hebben in het verleden al meer bewijzen geleverd dat ze onbetrouwbaar zijn, de radioactieve tuigen en vervolgens de plaatsing van de PDA's bewijzen dat.

Uitvoeringsplans.
In het aanbestedingsbundel van Technum-Fabricom zit er geen schema hoe de bliksemafleider moet worden aangelegd, Jef Gabriëls gaat van de veronderstelling uit dat de installateur zijn job kent, waarop Van Geneugden terecht opmerkt dat bij het realiseren van een gebouw, de Architekt ook een plan opmaakt en de aannemer bouwt volgens plan, wat hier niet aanwezig is. Het studiebureau Fabricom/Technum heeft in het lastenboek blijkbaar ook niet voorzien dat er een plan van de kooi van Faraday en elektrisch schema van de overspanningbeveiliging moet worden gemaakt, dat staat wél in -art.169- van het AREI . Het OCMW van Genk is blijkbaar, na Gordons -die het dossiers door Eltrowill liet opmaken-, van de drop in de regen beland, de belastingbetaler is daarvan duidelijk de dupe.

Meer in MM 172
EVER©

 


Laatste update ( 03 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.