Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW's : In het land van de blinden is éénoog Koning.
24 september 2009
Te weinig weerstand tegen arrogantie en incompetentie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 665.300
Ternat 24 september 2009.

Dat de zwakkeren in de maatschappij door sociaal werkers van een OCMW als speelbal worden gebruikt -uitzonderingen bevestigen de regel-, zal iedere lezer die met OCMW's in contact komt, beamen. Gatlikjournalisten die beweren, dat wij onze eigen ervaringen niet mogen brengen, wens ik gedurende één jaar hetzelfde lot toe, pas dan zullen zij weten hoe OCMW's tewerk gaan.

Onderzoek en nieuw onderzoek.
Er is wellicht niemand in dit land die méér gecontroleerd wordt dan
iemand die op één of andere manier bij een OCMW moet aankloppen. OCMW's doorsnuffelen meerdere keren -zo vaak als zij willen- de bank- en andere gegevens van iemand die op hen beroep doet, zelfs wanneer er geen zekerheid is van steunverlening worden de potentiële cliënten van A tot Z door de mangel gehaald, daarbij wil het OCMW geen enkel protest horen, zoja wordt meteen de "hakbijl" gebruikt en straffen uitgesproken, zoals onlangs te Ternat :"hier stopt de dienstverlening".Cliënten worden aan de grillen van de sociaal werkers overgeleverd.

Disproportioneel.
Bij OCMW's is het de vaste regel dat zij alle documenten voor hun
dossiers reproduceren, ook bankafschriften, medische documenten, kortom alles.  De Privacycommissie heeft onlangs daarover duidelijkheid gegeven : "het reproduceren van bankafschriften, etc" is disproportioneel en in feite voor een sociaal onderzoek niet nodig. In een zaak tegen het OCMW van Begijnendijk heeft de Arbeidsrechtbank te Leuven de weigering van cliënten tot reproduceren van bankafschriften niet beoordeeld, de advocaat van het OCMW plaatste het in de conclusies, maar de Rechter nam geen stelling.

Arrogantie, incompetentie.
Bij contacten met maatschappelijk werkers te Ninove en Ternat druipt
de arrogantie van de "Bakvis" sociaal werkers eraf, te Ninove werd het condito sine qua non een gescheiden crisisopvang -man en vrouw apart-, de afstand van zes kilometer voor onderling bezoek kan met de fiets of te voet worden afgelegd! Op 65 jaar kan je na 30 jaar huwelijk bij je vrouw op bezoek mits 6 kilometer te stappen, dit terwijl je problemen hebt met de gewrichten, dát is het OCMW van Ninove!
In Ternat wordt je schriftelijk uitgenodigd om je bankrekening van één
jaar voor te leggen, als de "Bakvis" na een uur worstelen, nog méér spijkers op laag water wil zoeken, wordt er doodeenvoudig gesteld : "ik wil ook nog een andere rekening bekijken, kom volgende week maar terug"! De maatschappelijk werker heeft niet de nodige ervaring of inzicht om bij de uitnodiging meteen inzage van de twee rekeningen te vragen!

Meer in Morsum Magnificat 171 van oktober 2009
www.morse-press.be


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.