Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Berlare : Brand in basisschool De Duizenpoot.
20 september 2009
Ontploffing in kantoor Directrice gevolgd door brand.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 664.500
Ternat /Berlare 20 september 2009.

Vandaag zondag 20 september, was er een onploffing in de Vrije Basisschool De Duizendpoot aan de Nieuwstraat te Berlare, er zou een ontploffing geweest zijn in het kantoor van de Directeur, als gevolg daarvan zou er brand ontstaan zijn.

Via 101, maar niet via ASTRID.
Volgens de brandweercommandant zou er via de 101 alarm zijn gegeven, normaal verloopt de rest dan via het ASTRID systeem maar hier ging het om een oefening, op zondag is er immers geen school. Berlare is niet op het Astrid systeem aangesloten, zij hebben een eigen -DMO- systeem, de brandweer van Berlare heeft al veel moeite gedaan maar het communicatiesysteem via Astrid is niet voor Berlare weggelegd, is de gemeente van De Gucht op dit vlak een buitenbeentje? Alleszins is de politiek er niet properder dan elders.

Onnodig gevaar.
Ook hier gedragen wij ons als onafhankelijke pers die ANDER NIEUWS brengt, aanvankelijk was de Directrice niet opgezet met ons commentaar maar zij draaide achteraf bij.  Als er écht brand is dan zouden wij het kunnen begrijpen, dat kinderen, via de brandladder van de ladderwagen, geëvacueerd worden, maar aangezien het hier om een oefening ging, hebben wij geen begrip voor het feit dat kinderen over de ganse lengte van de uitgeschoven ladder dienden te lopen, over zo'n ladder lopen in quasi horizontale positie is niet makkelijk, kortom onverantwoord gevaarlijk.

Kinderen over de brandladder ....



... hier worden niet te verantwoorden risico's genomen, het is tenslotte maar een oefening

Dorst lessen.
Bij de bluswerken kwam weinig of geen water te pas, alles eindigde als een sprookje uit duizend en een nacht, er waren geen gewonden en niemand raakte getraumatiseerd. Men vierde de goede afloop en de dorstige kinderen werden gelaafd, daarbij mochten ook de brandweermannen niet vergeten worden, daar werden op zondagmorgen om 10.00uur al pinten gedronken ......

Waarnemend burgemeester.
Toen wij de aanwezige waarnemend burgemeester over de problematiek met de St Martinuskerk aanpakten was het hek meteen van de dam, de dame werd meteen "kort van stof", waardoor wij dito repliceerden, politiek is in Berlare duidelijk niet properder dan elders....

EVER ©
www.morse-press.be 

Laatste update ( 20 september 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.