Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kerkfabrieken beginnen taken OCMW's over te nemen.
19 september 2009
Politiek moet met haar vuile handen van OCMW's blijven

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 664.400
Ternat / Berlare 18 september 2009.

Opnieuw zal Morsum Magnificat met kop en schouders boven de politiek getinte gazetten uitsteken en ook hier weer ANDER NIEUWS brengen.

Politiek doorspekte OCMW's.
Sinds drie jaar heeft deze redactie uit toegespeelde dossiers en eigen
ervaring, te maken met de schandalige mentaliteit van ondertussen vier OCMW's, van geen enkel ervan kan deze redactie één positieve noot brengen. Iedereen die met kennis van zaken kan oordelen, erbij betrokken en eerlijk is, beaamt het : OCMW's zijn doorspekt van politiek en missen daardoor hun sociaal doel.

Splitsen.
Bij de politiek willen sommigen al jaren de splitsing van BHV
doorvoeren, bij de OCMW's van Ninove en Ternat willen ze dat ook doen, maar dan met dakloze koppels die bij hun komen aankloppen. Zowel Ninove als Ternat willen deze koppels crisisopvang opdringen waarbij man en vrouw, zoals in bepaalde kampen tijdens WWII -sic- van mekaar worden gescheiden, vooral Ninove spande daarbij de kroon, de maatschappelijke bakvis vond het nodig om de zin van die splitsing nog eens extra uit de doeken te doen, in de afdeling waar de, wegens huiselijk geweld, gevluchte vrouwen worden opgevangen, ziet men de mannen niet graag verschijnen. OCMW's willen dus tussen de nog mondige koppels -samen sterk- een wig drijven, zó'n bedenkelijke mentaliteit meten OCMW's zich aan.

Op bezoek.
Bij een crisisopvang te Ninove worden mannen en vrouwen dus
gescheiden, de respectievelijke locaties liggen 6km uit elkaar, wil de éne bij de andere op bezoek, dan is er de fiets, die men veelal niet bezit, "of u kan er ook te voet naartoe" zei de asociale bakvis van het OCMW van Ninove. In casu gaat het om een koppel van de derde leeftijd waarvan het "Zes" kilometer wandelen wegens problemen met de heupgewrichten niet kan, maar dat is nu juist wat een onmenselijk OCMW haar naam waardig maakt : asociaal.

Sint Martinusfonds.
Ook in de gemeente Berlare is men zich van voorgaande terdege
bewust en werd door de kerkfariek het St. Martinusfonds opgericht. Het fonds omvat twee luiken, een sociaal luik en een luik dat voedselhulp verstrekt. Weliswaar bestaat er énige samenwerking met het plaatselijk OCMW, maar binnen het sociale luik zijn er voldoende mogelijkheden om, waar nodig, effectiéve sociale hulp te verlenen, een taak waarin de OCMW's vaak schromelijk tekort schieten.    

 
EVER
www.morse-press.be  Postbus 40 te 1740 Ternat


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.