Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federaal Agentschap Nucleaire Controle opnieuw onder vuur.
19 september 2009
Problematiek RABAS zullen Agentschap zuur blijven opbreken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 664.400
Ternat / Brussel 18 september 2009.

Deze redactie werkt opnieuw aan een dossier rond de opvangers voor bliksem waaraan radioactieve bronnen werden toegevoegd, dat probleem werd vroeger, en ook nu, door de Overheid nooit op een ernstige manier aangepakt.

Besmettingen.
Sinds VeBo Electroadvies bvba op een laffe wijze werd uitgeschakeld, is voor het FANC het hek blijkbaar van de dam. Het bedrijf dat haar werk correct uitvoerde, stelde vast dat bij ongeveer 15% van de verwijderde toestellen, er ook vrij ernstige onderliggende besmettingen met het gevaarlijke Radium 226 en Americium 241 waren. Een voorbeeld daarvan is de Sint Jacobskerk te Antwerpen, de natuurleien van dat dak zijn over ongeveer 14m² meer dan duizend keer dan de toegelaten waarde besmet, kostprijs voor verwijdering is ongeveer 111.000€ !

Erfgoed Vlaanderen.
De firma VeBo, die dat allemaal aan het licht bracht, diende uitgeschakeld en dat gebeurde dan ook. Ondertussen blijkt dat de radioactieve besmettingen op kerken -en andere gebouwen- niet meer aan het licht worden gebracht, dat weten blijkbaar ook de monumentenwachters en die beginnen nu hun staart te roeren.  Het zou blijken dat sommige gebouwen en kerken daardoor niet meergeïnspecteerd worden, er moet eerst duidelijkheid komen omtrent de mogelijk achtergebleven en uiterst gevaarlijke radioactieve besmettingen, er wordt uit die hoek dan ook terecht met de vinger naar het FANC gewezen.

FANC.
Deze redactie heeft aan het Corinne Souwer -hoofd externe communicatie FANC- gevraagd hoeveel besmet materiaal er na 2006, als gevolg van de verwijdering van de RABA's, nog bij Belgoprocess is afgeleverd, het FANC heeft beloofd dat op te zoeken en aan deze redactie te melden.

Zaak Huldenberg.
Onlangs verscheen er in een gazet een verhaal over een RADAC die door de eigenaar zelf werd verwijderd, dat artikel klopte niet, deze redactie brengt daarover in Morsum Magnificat 171 de waarheid, ook hier zal de betrokkenheid van het FANC worden aangetoond.

EVER
www.morse-press.be  Postbus 40 te 1740 Ternat

Laatste update ( 19 september 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.