Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Arbeidsauditeur vergist zich in toepassing Wet Tobback.
17 september 2009
Inschrijving hoofdverblijfplaats kan wel in kantoorgebouw.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 664.000
Ternat / Leuven 17 september 2009.

Het is ver gekomen dat Rechtbanken de toepassing van de Wet niet meer op de juiste wijze kunnen intrepreteren , toch gebeurde dat deze week bij de Arbeidsrechtbank te Leuven, de Voorzitter krijgt daarover een brief toegestuurd.

De Wet Tobback.
Het ging hier over de zienswijze van de Arbeidsautideur, het inschrijven op hoofdverblijfplaats zou volgens de Auditeur in een kantoorgebouw niet kunnen, toch is de Wet van 16 juli 1992 Art.16§1 ter zake zeer duidelijk, de Auditeur heeft zich in casu schromelijk vergist, de aanleggende partij heeft dat dan ook onmiddellijk tijdens de zitting, als nadien schriftelijk, bij de Voorzitter duidelijk gemaakt.

Auditoraten zijn Baroniën.
Uit een dossier dat aan de Hoge Raad van de Justitie werd overgemaakt, moet blijken, dat Arbeidsauditeurs, de overtredingen m.b.t. de wet van 4 augustus 1996 -Welzijn van de arbeiders bij de uitvoering van hun werk- naar eigen beslissing onder de mat kunnen en mogen vegen, dat was óók te Leuven het geval met een dossier dat betrekking had op arbeiders die in opdracht werkten van het OCMW van Begijnendijk. Het moet blijken dat Begijnendijk -het gehucht aan de Raambeek- al vele jaren te Leuven de hand boven het hoofd wordt gehouden, wijlen Bèreke Verhaegen zou zijn relaties op het Leuvense Justitiepaleis hebben gehad, die trend blijkt zich thans verder te zetten.

Meer in Morsum Magnificat 171.
www.morse-press.be   

Laatste update ( 17 september 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.