Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926525





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Berlare opgelicht en heeft twee wetten overtreden-Update2
06 september 2009
Eigenaars Martinuskerk laten zich voor de tweede keer pakken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 661.200
Ternat 6 september 2009

Deze redactie daagt de gemeente Berlare uit !

--- Update 2 15:00  24/9/2009
Ondertussen reageerde het CBS van Berlare, zij schuiven de "Zwarte Piet" door naar het Kerkfabriek, die een eigen rechtspersoonlijkheid heeft schrijft Berlare. De Voorzitter van de Kerkfabriek is zeer zwijgzaam,wil niet veel informatie kwijt.
 
--- Update 1 20:00  8/9/2009
Vandaag hebben we bij het gemeentebestuur van Berlare poolshoogte
genomen omtrent de non conformiteit van de bliksembeveiliging van de kerk, ook het feit dat de radioactieve opvanger door een ander, zij het dan een minder gevaarlijk, tuig is vervangen was onderwerp van onze
vragen.

Geen radioactieve opvanger?
Aan het onthaal werden we doorverwezen naar een ingenieur, maar het
werd mevrouw Gaby van milieu- en huisvesting. De ambtenaar haalde een dossier boven en bovenaan lag de brief van Dirk Claes dd 23 maart 2005 die de Rotselaarse CD&V kroegbaas in zijn politieke functie ten nadele van VeBo Electroadvies bvba naar alle 309 burgemeesters in Vlaanderen had gestuurd, daarvoor is er momenteel een burgerlijke zaak lopende. Gaby De Bruycker wist niets van een
radioactieve bliksemafleider af.

Speciaal voor de milieuambtenaar Gaby De Bruycker ....



.... het bewijs dat er wel degelijk een illegale en super gevaarlijke Combinator -fabrikaat L'Aigrette- op 5 juni 2004 op de kerk te Berlare aanwezig was. Deze redactie is overtuigd dat de prachtige kerkhaan ontoelaatbaar hoog met Radium 226 is besmet, meten is weten. Laat de brandweer nog eens nuttig werk verrichten en samen met de AGS'ers metingen uitvoeren, maak er gerust een attractie van en haal er vooral de specialisten van het FANC bij.

Geen attest?
In het dossier was er geen enkel attest te vinden dat de Combinator 4
die daar in 2005 is verwijderd, op een legale manier is weggenomen, geen attest, geen vervoerdocument, geen bewijs dat er na verwijdering
besmettingsmetingen werden uitgevoerd.

De uitdaging.
Deze redactie heeft de milieuambtenaar uitgedaagd, door de brandweer
samen met de AGS -Adviseur Gevaarlijke Stoffen- bij wijze van oefening, metingen te laten doen op de kerkhaan, wedden dat deze ontoelaatbaar hoog met Radium 226 is besmet!
Meer in MM 170 van september 2009

Deze redactie daagt de gemeente Berlare -de gemeente van Karel
Degucht- voor twee zaken uit; ze werden door een firma opgelicht en de kerkhaan is met een ontoelaatbare dosis Radium-226 besmet!

Bliksembeveiliging Sint Martinuskerk te Berlare verre van conform,
het tuig dat er werd geplaatst getuigt van de competentie van de
verantwoordelijke van de gemeente Berlare die de bestelling plaatste.

Nutteloos, maar gevaarlijk.
In het verleden heeft ondermeer "De Clerus" gedacht zich, door de
aankoop van de zogenaamde radioactieve bliksemafleiders, van blikseminslag te kunnen vrijwaren, een miskleun van jewelste. Anderzijds was de plaatsing van een illegaal radioactief tuig ook veel goedkoper dan het bij Wet -4 april 1972- voorziene systeem "Melsens" -de kooi van Faraday-. Behalve dat de illegale radioactieve tuigen, qua beschermingswaarde tegen blikseminslag, nutteloos bleken en de kopers destijds werden opgelicht, leverden ze wel een gevaar op voor de volksgezondheid en dat werd wél bewezen.

Een Frans PDA een gadget
-Paratonnerre Dispositif Amorçage- ....




... waarvan het nut nog nooit bewezen is, iets verkopen en
er een bepaalde waarde aan geven die niet wetenschappelijk
bewezen is, is oplichting. De mooie kerkhaan had een veel
betere beveiliging verdiend.

Opgelicht.
Omdat vele Gemeenten en Steden hun "Gadget" wettelijk verplicht
dienden te verwijderen en een Wettelijk verplicht systeem -kooi van Faraday- duur is, liet ook Berlare zich maar al te graag voor een tweede keer oplichten, ze kochten een "Prevectron" aan.  Deze -zoals de radioactieve- Franse tuigen zijn de nieuwe "Gadgets" die PDA worden genoemd, maar het nut ervan is nooit bewezen, dus weer oplichting.

Radioactief besmet.
Op de kerktoren van Berlare prijkte vroeger een "Combinator 4", een
door de firma L'Aigrette uit Sint Pieters Leeuw zelf in mekaar geknutseld gevaarlijk en onnuttig tuig, in casu uitgerust met vier Radium 226 bronnen.  Deze tuigen hebben de grootste besmettingen van onderliggende delen veroorzaakt, dus ook de kerkhaan te Berlare is voor de komende paar duizend jaren ontoelaatbaar hoog met het gevaarlijke goedje besmet.  De firma die de Combinator 4 heeft verwijderd, verlapte dan wel een nieuw gadget maar heeft, met honderd procent zekerheid, geen besmettingsmetingen uitgevoerd. Het is een onaanvaardbare schande dat een gemeente als Berlare -en vele andere- op een dergelijke flagrante manier de wet aan haar laars mag lappen, we bedoelen die van 20 juli 2001 inzake radioactiviteit en deze van 19 december 1997 inzake brandveiligheid gebouwen.

www.morse-press.be  postbus 40 te 1740 Ternat  

Laatste update ( 24 september 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.