Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926525





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hoera de Administratie werkt .. selectief!
06 september 2009
De kleine man aanpakken lukt de ambtenaren wel.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 661.200
Ternat / Brussel 6 september 2009

Een 65 jarige pensioengerechtigde met Inkomens Garantie Ouderen -IGO- verliest zijn inschrijving in de bevolkingsregisters en wordt daardoor ook écht dakloos, wie denkt dat pensioen en IGO verder worden betaald vergist zich schromelijk.

Binnenlandse Zaken.
Deze 65 jarige is namelijk niet zómaar iemand, het is de
hoofdredacteur van Morsum Magnificat, daarom wordt hem meteen de IGO afgepakt, dus 410€ van de 820€ worden ingehouden! Daarvoor heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken -Rijksregister afdeling Leuven- gezorgd, dus Binnenlandse Zaken heeft goed samengewerkt met het gehucht aan de Raambeek.

Wet Tobback.
Om de 410€ IGO terug te bemachtigen moet er een adres komen, maar
dat weigert het OCMW van Begijnendijk sedert januari 2009 te geven, daarvoor is er een zaak -de 5e- bij de Arbeidsrechtbank te Leuven hangende. Er bleef dus niets anders over dan een inschrijving te vragen in het kantoor van de uitgever van Morsum Magnificat.  Dat werd door de gemeente Ternat wegens "kantoorgebouw" geweigerd. Daarop wordt klacht ingediend bij Binnenlandse Zaken, de "Wet Tobback" voorziet immers dat eenieder op een adres waar hij/zij kan wonen "moet" ingeschreven worden.  Daarop stelt Binnenlandse Zaken, dienst Rijksregister te Leuven een onderzoek in en bevestigd dat de gemeente Ternat de aanvraag om inschrijving in het kantoor moet doorvoeren.

Referentieadres.
Wat het OCMW van het gehucht aan de Raambeek -Begijnendijk-
weigert, doet het OCMW van de Brusselse voorstad Ternat zonder verpinken! Het vermoeden bestaat dat de financieel machtige eigenaar van het kantoorgebouw kost wat kost een inschrijving in dat kantoor wilde voorkomen en de dienst bevolking van Ternat het OCMW motiveerde om een referentieadres toe te kennen.

Rijksdienst voor Pensioenen -RVP-.
Ondertussen heeft de 65 jarige het over een periode van twee maanden
met 410€ moeten stellen maar de RVP, die zich aanvankelijk op 30 juli tevreden zou stellen met de aanvraag om inschrijving in het kantoor van Morse Press, bleef desondanks het been stijf houden.  Daarop vroeg en kreeg de gepensioeneerde 200€ dringende terugvorderbare steun van het OCMW van de Brusselse voorstad-sic-, de terugbetaling zou aanvankelijk in één keer gebeuren maar wegens op 25 augustus 2009 plotseling opduikende problemen, zal de terugbetaling dienen te worden gespreid.

Systeem werkt alleen voor de kleintjes.
Ondertussen moet blijken dat het OCMW van Ternat minitieus en op een
microscopische manier kan rekenen op de medewerking van een ambtenaar van de RVP, niettegenstaande er geen enkel document werd ondertekend waarbij toelating wordt gegeven om de 200€ rechtstreeks van de IGO in te houden, dreigt de RVP ermee dat toch te doen.  Ondanks dat OCMW's "Subrogatierecht" hebben, kan de RVP niet zómaar, zonder akkoord van de betrokkene, wat dan ook inhouden. Het is hier nogmaals duidelijk dat de gefrustreerde ambtenarij enkel en alleen in staat is om de kleine man met zeven puntjes op de "i" om de oren te slaan, zielig is dat.

In eigen naam.
Erik Verbeeck

Laatste update ( 06 september 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.