Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926525

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Ternat : Niet conforme Kooi en Radioactieve rookmelders.
06 september 2009
Secretaris moet haar verantwoordelijkheid opnemen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 661.200
Ternat 6 september 2009.

Overheden en vooral OCMW's doen niets anders dan hun onderdanen en clinten op hun plichten wijzen, maar zelf lappen diezelfde overheden en OCMW's de regels en wetten aan hun laars.

Bliksemafleider.
Op het gebouw van het OCMW van Ternat werd er enkele jaren geleden
bij de restauratie een beveiliging tegen directe blikseminslag geplaatst, dat was in casu in feite niet nodig. Het gaat om een "vage" kopie van een bliksemafleider volgens het systeem "Melsens" een soort "kooi van Faraday". Maar de installatie is een lachertje van jewelste, het trekt werkelijk op niets, de beveiliging tegen directe blikseminslag is dan ook geen feit, ergo, door de niet conformiteit is het risico op overspanningen en potentiaalverschillen tussen de bliksemafleider en de elektrische installatie ng groter dan wanneer er geen bliksemafleider zou zijn aangelegd.

Radioactieve rookmelders.
In de lokalen van het gebouw hangen, eveneens overmatig,
rookmelders. Volgens onze ervaring en visuele vaststelling gaat het om radioactieve exemplaren van het merk Argina of Zitton, maar daarover kan pas uitsluitsel worden gegeven na meting. Hoe dan ook is het bezit van radioactief materiaal onderworpen aan het KB van 28 februari 1963 vervangen door het KB van 20 juli 2001.

Conformiteit elektrische installatie.
Aangezien er op het gebouw een buitenbeveiliging tegen directe blikseminslag is geplaatst die met honderd procent zekerheid niet voldoet aan de voorschriften van een "kooi van Faraday", is het zker noodzakelijk dat de elektrische installatie, overeenkomstig het KB van 10 maart 1981 -art.136-2- AREI- tegen overspanningen beveiligd is met, gezien de aanwezigheid van een buitenbeveiliging, toestellen die minstens stromen van 45kA aankunnen.

Veiligheid personeel.
Het is ingevolge de CODEX / ARAB de taak van de Secretaris van het
OCMW om toe te zien op de veiligheid van het personeel, niet conforme installaties kunnen een gevaar betekenen voor de aanwezigen in het gebouw, in casu het OCMW waarvan sommigen zich als "gevoelige" personen opstellen. Voor de gevaren van ionische stralingen of risico van brand door overspanningen zijn ze dat blijkbaar niet?  

www.morse-press.be  postbus 40  1740 Ternat
Erik Verbeeck

Laatste update ( 12 september 2009 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.