Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926527





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Klachtendossier nu bij het Binnenlandse Bestuur..
18 augustus 2009
Lijvig dossier krijgt toch de aandacht en wordt onderzocht.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 655.600
Ternat / Begijnendijk / Brussel 18 augustus 2009.

Deze redactie is, wellicht wegens haar onafhankelijkheid, de énige die de problemen met OCMW's aankaart en uiteindelijk op de goede plaats brengt. Het moet blijken dat er vooral in kleinere gemeenten een probleem bestaat. Begijnendijk zal zich ook nog moeten aanpassen aan het streven -tegen 2013-naar een Schepen die ook Voorzitter is, driekwart van de gemeenten en steden voldoen daar reeds aan zegt men bij de Overheid.


Formeel bewijs dat het OCMW van Begijnendijk art.1720 BW
ten voordele van malafide eigenaars aan haar laars lapt.



Dit en vele andere schriftelijke bewijsstukken zitten in het dossier van 126 bladzijden.



Dit OCMW moet
dringend doorgelicht worden ..


 
Als malafide eigenaars de huurwaarborg niet op een wettelijke wijze willen geplaatst zien -art.1720 BW-, dan stort het OCMW van Begijnendijk het wel op de privé-rekening van de eigenaar, dat en andere zaken zullen onderzocht worden.

Onderzoek.

Ondertussen is het dossier rond de malfunctie van het OCMW van Begijnendijk, na een
reisje van de Leuvenseweg 86 te 1008 Brussel naar de Koning Albert II Laan, bij het Binnenlands Bestuur op de juiste plaats terecht gekomen, een ambtenaar plaatste de 126
bladzijden in PDF en stuurde het naar de juiste personen, die het ter harte willen nemen, dat werd vandaag aan deze redactie bevestigd. 
Het dossier bevat honderd bladzijden van derden en 26 uit eigen ervaring waaronder vier rechtszaken die het OCMW van Begijnendijk verloor, in totaal zijn er in het dossier 6 rechtszaken te vinden waar het Begijnendijks OCMW de duimen moet leggen, ook dat ziet men bij het Binnenlands Bestuur niet zitten, de Secretaris heeft daar een verantwoordelijkheid klinkt het daar. Maar de Secretaris ontloopt nog andere verantwoordelijkheden, ondermeer wanneer gemeente-arbeiders, onder toezicht van de OCMW klusjesman, worden tewerkgesteld. 

De rol van de Provincie.

Die dienst van het Binnenlands Bestuur werd er van op de hoogte gebracht dat enklele
ambtenaren van het lokale Provinciale Bestuur te Leuven, zeer goede contacten onderhouden met gemeentepersoneel van Begijnendijk én van het OCMW, daar de hand boven sommigen hun hoofd wordt gehouden. Maar het dossier bevat dermate flagrante zaken dat zelfs de duivel er vuur in ziet. Op de betreffende dienst erkent men de problemen van kleinere OCMW's en als gevolg ervan, de bestuurlijke problemen, in grote Steden zoals Antwerpen en Gent kent men die problemen niet, zegt de ambtenaar.

www.morse-press.be   postbus 40 te  1740 Ternat

Laatste update ( 22 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.