Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926527





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Justitie : Gaan de Wolven in het bos mekaar nu bijten?
18 augustus 2009
Waar politiek aanwezig is schemert het, of ergo, is het donker.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 655.500
Ternat 18 augustus 2009.

Gesjoemel bij de Rechtbanken
van K/Sloophandel : of dat iets nieuw is.

Het is bekend dat  "Jan met de Pet" zich aan allerlei regeltjes moet houden, de wetgever staat permanent met het vingertje klaar. Anderzijds worden burgers aangespoord om elke verdachte situatie te melden, laten zich voor de politieke, de facto politiekar spannen, maar ondertussen worden diezelfde burgers door gezagsdragers van overheidsdiensten permanent belazerd, ook door de Justitie die nota bene moet toezien op de correcte uitvoering van de wet.

Christian van Buggenhout ...                           Heeft Glen Audenaert de GP Baas ... 


Welke rol speelt deze advocaat in de Fortis zaak?        ... zich onvoldoende ingedekt, of gelekt ?   
             

Rangenspel.
In het dagelijks leven moet de belangrijkheid van personen steeds uitgedrukt worden in
opzienbarende merktekens, zo heeft een "Hoge" politieman veel opzichtelijke goudgekleurde tekens op de politiepet, in de volksmond noemt men dat spottend "veel mayonaise". Dat militair rangenspel manifesteert zich overal in de maatschappij, zoals bij de brandweer en zelfs bij de plaatselijke fanfare, macht moet zich overal laten gelden, het is dus nogal wiedes dat, behalve corruptie en incompetentie, ook machtsmisbruik een van de grote Belgische kwalen is.

Vuile politiek.
Veel te weinig mensen beseffen hoe "Vuil" politiek is, toch helpt de crisis goed mee om
die vuiligheid stukje bij beetje bloot te leggen, politiek is alleen geïnteresseerd in "Geld en Macht", en om dat te bereiken gaan ze écht over lijken. Dat Justitie verweven zit met politiek is dankzij het geldspel bij Fortis wat duidelijker geworden, politici die in de Raad Van Bestuur van Banken zetelen, zitten daar puur voor de poen, nooit hebben ze daarvan genoeg, hoe meer ze hebben, hoe meer ze willen, namen als Di Rupo, De Gucht, Decroo en vele anderen maken zich schuldig aan zakkenvullerij op de kap van de steeds armer wordende burgers.

Belangenvermenging.
Politiek en Justitie zijn teveel vermengd, een Leuvens Procureur des Konings die klant is
in een café van een CD&V Senator die zelf ook de deur platloopt bij het justitiehuis, ook een Federaal Parketmagistraat is daar klant. Dat roept vragen op, het vermoeden dat het schenden van de scheiding der machten een feit is, wordt gesterkt wanneer die Senator en kroegbaas -Dirk Claes- op de koop toe, nog een ongepaste brief naar die bewuste Procureur gaat schrijven. Maar de manier waarop CD&V advocaten handelen komt, behalve in het dossier van Fortis, ook nog op andere plaatsen tevoorschijn.  Trouwens welke kleur had de minister van Justitie de laatste tien jaar, was dat ook niet Van Parijs, De Clercq, Jo Vandeurzen?

Politieke advocaten.
Neem Jo Vandeurzen en het dossier rond het ZOL, dat heel erg stinkt, de CDBC weet
daar meer van. Ook de Genkse CD&V kliek rond Jef Gabriëls, Louis Gaethofs en de vele vriendjes, het OCMW van Genk, gesjoemel op grote schaal, een architect strijkt meer dan 500.000€ op, maar geeft er de brui aan. Dan zijn er de talrijke VOF's rond Gaethofs
& Cie, dat lijkt verdacht veel op een dekmantel voor partijfinanciering. Advocaat Servais Verherstraeten -CD&V- misbruikte zijn Voorzitterschap bij IVEKA om in die functie voor briefwisseling dienaangaande, op een misplaatste manier zijn briefpapier als advocaat te gebruiken, belangenvermenging noemt men dat, maar ook intimidatie.  Het zou misschien in het kader van de politieke spelletjes bij de justitie interessant zijn, dat politieke advocaten op hun toga een merkteken aanbrengen dat hun politieke kleur aangeeft.  Als we al weten hoe vuil politiek is, dan zouden we het in de rechtbanken ook meteen kunnen zien hoeveel politieke advocaten aanwezig zijn.

Burgers moeten assertiever worden.
Het is steeds duidelijker dat er in dit land op hoog niveau op allerlei fronten gesjoemeld
wordt waarbij het quasi uitsluitend om geld gaat dat van de "eerlijk" werkende Belgen wordt gestolen, frappant is dat die meute, maar steeds kleiner wordende groep Belgen daarvan zelf de pineut zijn, maar wat doen die Belgen daartegen? Een boze online lezersbrief schrijven in een vermeende kwaliteitsgazet die het spel met de politiek meespeelt! Pers en Politiek is immers één pot nat, ze geven mekaar de hand, ergo, de politiek geeft geld aan de pers, zoals de VVJ  -Vlaamse Vereniging Journalisten-  die jaarlijks 285.000€ -en meer- van de politici ontvangt! Belgen moeten wakker worden en assertiever.

www.morse-press.be  postbus 1740 Ternat.

Laatste update ( 18 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.