Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926529





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Arbeidsveiligheid te Oudegem op een grove wijze met de voeten treden.
09 augustus 2009
Meest schandalige en gevaarlijke stelling ooit gezien.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 651.800
Ternat / Oudegem, 9 augustus 2009.

Waar is WASO en NAVB en al de rest?
Het gebruik van "Collectieve" arbeidsmiddelen heeft voorrang op de persoonlijke, het gebruik van ladders kan enkel in bepaalde gevallen en dan nog onder voorwaarden. Er dient om werken aan gevels of daken uit te voeren, een stelling te worden geplaatst, ongevallen met ladders zijn er al meer dan genoeg geweest.

Circus.
Wat we te Oudegem -Dendermonde- hebben gezien tart elke verbeelding, veel commentaar gaan we daar niet bij geven, er is op de foto genoeg te zien.  Wat wij ons altijd afvragen is : Zien alleen wij de gevaren, zijn alle anderen die op een of andere manier bij de veiligheid betrokken zijn -of zich moeten voelen- stekenblind?

Ongelooflijk dat zoiets vlak
tegen een fietspad en drukke baan kan en mag.




Vlak tegen het fietspad, geen vangnetten voor vallend puin ... is dat niet de taak van de locale politie om toe te zien op de toepassing van de tijdelijke en mobiele werkplaatsen -KB 25 januari 2001- ? 

Nuttig werk voor de locale politie.
Overheid vraagt aan burgers om verdachte toestanden aan de politie te melden, iedereen die aan de Oudegemsebaan,54 te Oudegem -Dendermonde- passeert moet zien dat zo'n stelling gevaarlijk is, staat trouwens vlak bij het fietspad en er zijn GEEN vangnetten geplaatst voor -eventueel- neervallende brokstukken. Een dergelijke stelling
 is óók een gevaar -toevallige voorbijgangers en fietsers-, is dat geen PV waard van de politie? Laten de burgemeesters daar maar eens werk van maken. Om vast te stellen dat zo'n stelling onwettig is, moet men geen arbeidsinspecteur of specialist zijn, een politie-inspecteur kan dat zéker doen. De NAVB voert, in samenwerking met WASO, toch ook bepaalde controles uit maar wat doén ze eigenlijk?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur -te?- Lastig met techniek en veiligheid.

Laatste update ( 13 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.