Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926529





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mespelare EXCLUSIEF : Illegaal en Kankerverwekkende Radioactieve bron
09 augustus 2009
Illegaal radioactief tuig verspreidt gevaarlijk Radium in de omgeving.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 651.800
Ternat / Mespelare 9 augustus 2009.

Nog geen kanker?
Ga dan naar de kerk te Mespelare, de kans wordt dan groter ...


--- Uppdate 1 11:30  10.8.2009
Tijdens een telefoongesprek met het Parket van Dendermonde, zijn wij er niet in geslaagd om hen duidelijk te maken, dat de aanwezigheid van dat illegaal tuig niet kan. We worden gevraagd om een brief te schrijven, een soort klacht te doen. Dendermonde pakt verkeersovertredingen streng aan, maar laat illegale kankerverwekkende radioactieve bronnen ongemoeid.

Omwonenden van de kerk moeten protesteren,
waarom doet het Parket van Dendermonde niets?
Op de kerktoren van een van de kleinste gemeenten van België staat er nog altijd een illegale en gevaarlijke radioactieve opvanger. Dit toestel is wellicht het meest gevaarlijke omdat de radioactieve stof slecht hecht, loslaat en in de omgeving terecht komt.

Mespelare : C R I M I N E E L !


Het illegaal aanwezig radioactief tuig -Combinator 3- is wellicht de meest gevaarlijke in zijn soort,
het werd door de Belgische firma L'Aigrette -Sint Pieters Leeuw- in mekaar geknutseld. De bronnen
laten Radium 226 los die in de directe omgeving -en verder- terecht komt, dat heeft Euratom in haar rapport al in 1970 bekend gfemaakt, het gaat hier over het meest giftige radio- element en Alfastraler Radium 226. 

Gatlikpers -Vtm- mocht dit niet uitzenden !
Kerkhanen kunnen wel degelijk radioactief besmet zijn.


136 Kilogram Radioactief besmet materiaal, waaronder kerkhanen van Winksele en Leuze-en-Hainaut werd op 17 december 2004 na akkoord bij BELGOPROCESS afgeleverd, omdat de -gatlik-pers erbij was -Vtm en Het Laatste Nieuws- ontstond er heibel met Jef Claes van Belgoprocess en mocht het gevaarlijk spul uiteindelijk niet worden afgeleverd! Belgoprocess legde aan Vtm verbod op om de reportage uit te zenden, Vtm trok haar staart in. Het publiek mag niet weten dat er minstens 3.000 daken met het gevaarlijk Radium-226 besmet zijn waarmee arbeiders -dakwerkers- in aanraking kunnen komen. Binnen 1502 jaar heeft Ra-226 nog de helft van haar huidig dosistempo !
 
Crimineel.
Het toestel, een Combinator werd gemaakt en wellicht ook geplaatst voor de firma L'Aigrette uit Sint Pieters Leeuw, het was een eigen maaksel met -hier 3- Ionotron Radium 226 bronnen, maar de hechting -sinteren- van het radioactief materiaal is slecht en laat los, het komt de facto in de omgeving terecht en het besmet zéker en vast het torenkruis, maar ook in de omgeving komen er zéker radioactieve deeltjes Radium 226 terecht, dat is zondermeer crimineel.  Radium 226 is beenkankerverwekkend en halveert pas op 1602 jaar.

Vergewis u van de gevaren van RADIUM 226 op onerstaande link :
http://www.epa.gov/rpdweb00/radionuclides/radium.html#affecthealth

Formeel bewijs :
Radioactief besmette kerkhaan -70,8 Bq/cm²



Deze kerkhaan -Leuze / Hainaut- was na de verwijdering van de Combinator nog met 70 Becquerel cm²     -Radium 226- besmet, de haan werd bij Belgoproces als radioactief materiaal vernietigd -zie hieronder-. De mogelijkheid dat er tussen de "Hanen van Dehaene" ook radioactief besmette exemplaren te vinden waren, was dus geen fabeltje zoals de Rotselaarse onverantwoordelijke burgemeester Dirk Claes durfde te beweren.

Verboden.
Tot 1985 was de plaatsing, mits het naleven van een aantal wettelijke voorwaarden, toegelaten maar van dit toestel zijn de bronnen aan de buitenkant besmet, daarom kon er nooit een toelating gegeven worden, het toestel werd illegaal geplaatst, er werd niet alleen belasting ontdoken, maar het besmet ook de omgeving.

Formeel bewijsmateriaal I

De kerkhaan van een psychiatrische instelling te Leuze-en-Hainaut was wel degelijk door de
Combinator -een exemplaar zoals op de kerktoren te Mespelare- met Radium 226 besmet
en werd door BELGOPROCESS in behandeling genomen ! VeBo Electroadvies bvba mocht de
onderliggende besmettingen NIET aan het licht brengen, dat was één van de redenen waarom
VeBo diende uitgeschakeld. 

Parket Dendermonde houdt milieumisdrijf in stand.
Normaal heeft het FANC een PV opgesteld, had het toestel reeds lang verwijderd moeten zijn en is het aan het Parket van Dendermonde om op te treden, maar dat gebeurt niet terwijl het toch gaat om een ernstig milieumisdrijf dat zeer schadelijk is voor de volksgezondheid, een Parket dat een milieumisdrijf in stand houdt, een vreemde zaak voor dat van Dendermonde waar verkeersovertredingen streng bestraft worden. Waar de stunters van Greenpeace blijven is weer een andere vraag. Te weinig spektakel?

Arbeiders van Neonverlichting werkten onwetend jaren
aan een torenkuis dat met 59,4 Bq/cm² met Radium 226 besmet was
 


Op het kruis was een Neonverlichting geplaatst, monteurs van een
Hasseltse firma hebben daar jaren herstellingen uitgevoerd, nooit waren die werknemers op de hoogte van het feit, dat het kruis waarop hun neonverlichting gemonteerd was, met Radium 226 was besmet ! Op onderstaande lijst -bovenaan-, geaccepteerd door Belgoprocess ziet u dat het materiaal inderdaad besmet was.

Formeel bewijsmateriaal II


Op deze lijst door BELGOPROCESS goedgekeurd staat het volledige torenkruis van het klooster van het Ziekenhuis Salvator te Hasselt,  ook de kerkhaan van Winsele als radioactief besmet, maar ook ander materiaal werd door VeBo als radioactief besmet naar Dessel afgevoerd, 
ook BELGOPROCESS was niet blij met dat gevaarlijk radioactief afval, Erik Verbeeck is daarover met BELGOPROCESS in clinch gegaan. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.
www.morse-press.be  Postbus 40 1740 Ternat. 

Laatste update ( 13 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.