Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926529





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tandem De Meuter - Geeroms : Business over grachten, stof en lijken.
08 augustus 2009
Geld en macht maken overal en alles recht wat krom is.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 651.600
Ternat 8 augustus 2009.

Het zal deze redactie benieuwen hoelang de bevolking met de toenemende crisis, het stijgend aantal vreemdelingen, de macht van het geld en de -sociale- fraude op de kap van het steeds groter wordende aantal armen, gaat blijven tolereren.

Over de gracht.
Wellicht is Geeroms in Wambeek de rijkste mens van Ternat en dat is niet van vandaag. Deze familie dacht in het verleden, door de aankoop van bliksemopvangers uitgerust met radioactieve bronnen, zich volledig te kunnen beschermen tegen het hemelvuur, zo'n radioactieve gadgets waren zeer duur, in het geval Geeroms illegaal, alleen de "Rijken" konden het zich veroorloven er een aan te schaffen, dat deed de Wambeekse familie Geeroms ook, zelfs op drie plaatsen.  Geeroms is ook één van de drie eigenaars van de vele en grote kantoorgebouwen aan de Assesteenweg 117A, de weg en de infrastructuur is zelfs met privékapitaal aangelegd.
Tegenover de gebouwen ligt een groenzone, maar Geeroms -en De Meuter- wil meer parkings, dus de gracht dicht, verharden met kiezel, parkeerplaatsen maken en verhuren, het is dus een business over een illegaal dichtgemaakte en verharde gracht, een PV kan de exploitatie niet tegenhouden en het Parket doet niets. Kous af!

Op vrijdag 7 augustus
is de milieuinspectie langs geweest ....



Stof gedurende de dag .....


.... en nacht ...  -foto van een wegrijdende De Meuter met énig
vertragingseffect genomen om stof beter tot uiting te doen
 komen.

Over stof.
Een andere grote en kapitaalkrachtige firma is G&A De Meuter, en zijn diverse "Satelliet" bedrijven, al dan niet verscholen achter een brievenbus of een kantoor dat nooit bemand is, zoals Navicom.  De sloperswoede van De Meuter laat zich óók merken aan de Assesteenweg, want ook zij speelden het spelletje mee met Geeroms rond de dichtgemaakte gracht, de buren kunnen daar echter niet mee lachen omdat dat gebied, qua niveau, het laagst ligt in Ternat. Ook met de uitbreiding van De Meuter zijn de buren niet blij -zie Het Laatste Nieuws van 9 augustus 2007- Hoe dan ook, De Meuter heeft het stukje dichtgemaakte gracht doodleuk geannexeerd en ze gebruiken het dag én nacht om stof te maken, de milieu-inspectie van Ternat kan -?- niets doen, de dienst Ruimtelijke Ordening evenmin, nu is de milieu-inspectie Vlaams Brabant er mee bezig. Ook de Provinciale dienst van Vlaams Brabant kijkt met argusogen naar de hopen stof die De Meuter veroorzaakt, maar dat is niet het enige.

Deur van de hoogspanningscabine met 11kV stond open...



.... slopers moeten uit hoogspanningscabines blijven om daar werken uit te voeren moet men over een AVIP beschikken én de nodige veiligheidsmaatreglen nemen, meer bepaald de 7 gouden regels, De Meuter respecteerde er geen 1 van !  

Over lijken.
Dossier ligt bij Brussels Onderzoeksrechter.

G&A De Meuter werkt met veel allochtonen, Marokkanen, Turken, etc. een offerfeest was dan ook niet misplaatst dacht De Meuter, maar er kwam protest, ondermeer van Het Vlaams Belang -zie Het Nieuwsblad van 1 december 2006-. Maar anderzijds zijn er van de allochtonen ook klachten, ze worden verplicht om tegen een hongerloon, liefst op zelfstandige basis, te presteren, die praktijken zijn niet alleen een vette kluif voor de sociale inspectie -schijnzelfstandigen-, maar ook voor de arbeidsinspectie, er gebeurden de laatste jaren diverse zware ongevallen, ondermeer op 23 november 2006 toen de Turkse arbeider Sevik M. in een hoogspanningscabine aan de Aarlenstraat, 80 binnenstapte en geëlektrocuteerd werd! Daags nadien telefoneerde Axel De Meuter naar de baas van het slachtoffer en zei :" het is erg, maar het leven gaat verder, waar begin je morgen", einde citaat, het is hier werkelijk business over lijken. Het dossier van deze elektrocutie ligt in een waas van geheimzinnigheid bij een Brusselse Onderzoeksrechter, het dodelijke ongeval van de onderaannemer van De Meuter -T.I.- was niet het énige ernstige, er zijn er meer.

U leest hierover een exclusief artikel in Morsum Magnificat 170.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

Laatste update ( 10 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.