Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927823





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Moderne Gemeentelijke Boerenpraktijk.
04 augustus 2006
Van Begijnendijk naar Betekom in vijf dagen.


Betekom / Begijnendijk  04 aug. 2006.

Door de kleinburgerlijke gemeentepolitiek en met het oog op wat electoraal gewin, gaat men nu tussen Begijnendijk city (de hoofdstad van de bananenrepubliek Vlaams Brabant) en Betekom een nieuw fietspad aanleggen, in Betekom ligt er in dat traject al een stukje dat door fietsers bij voorkeur ni?t gebruikt wordt.

Meest vertragende technieken.
Sinds enkele dagen is de firma APK Infra in Begijnendijk bezig met het aftekenen van het nieuwe fietspad, voor deze klus maken ze gebruik van de meest vertragende technieken (al staat dat misschien wel in het typebestek 250), een beetje zoals het dansen op een slappe koord.
Arbeiders leggen een touw van ongeveer 6mm op de grond dat aan de ene kant verbonden is met een soort steen. Wanneer twee personen de koord zo goed en zo kwaad als mogelijk op de grond hebben gelegd, spuit men er vervolgens een lichtgevende verf op, ze nemen dan de  koord weg en zodoende komt er een soort lijn tevoorschijn in de vorm van onbeschilderd beton.



Afbakening fietspad te Begijnendijk



We zeggen niet met lasso en paard, maar met touw en spuitbus
in vijf dagen van Begijnendijk naar Betekom .... een professioneel
bedrijf doet zoiets in 3 a 4 uur !
 

Onvoldoende signalisatie.
Plaatselijk, waar de arbeiders op de openbare weg werken uitvoeren, is er geen enkele signalisatie aangebracht, helemaal niets, geen afbakeningsborden, geen bord D1c, niks !
Wanneer we aan de mannen vragen stellen omtrent de signalisatie zeggen ze dat er wat verderop borden staan, we zien ruim 500m verder een bord A31 (Werkman) en een bord 50 km, meer niet.

Begijnendijk / Betekom in vijf dagen.

Ondertussen is men om die klus te klaren, zijnde het afbakenen van een nieuw aan te leggen fietspad, zo?n 5 dagen (met 3 man) zoet, vijf dagen voor een traject van 3,5 km !  Het mag hier duidelijk wat kosten !

Lachwekkend.
Wanneer we een professionele firma contacteren en vragen op hoeveel tijd zijn bedrijf die markering zou kunnen aanbrengen (De man kent het trac?) dan zegt deze : drie a vier uur ! 
We zullen ons onthouden van alle verdere commentaren, oordeel zelf.
We hebben niemand van de Gemeente Begijnendijk kunnen bereiken ook de Schepen van Openbare Werken
 JOS VAN VLASSELAAR ( M G B ) niet.  We doen ook de moeite niet meer om de locale politie te bellen en vragen te stellen over de gebrekkige signalisatie, dat help toch niks, zij staan letterlijk en figuurlijk ten dienste van de locale politiek.

Bezoekers website MM : 119.500

Laatste update ( 07 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.