Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932966





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW's en -Sociale- Verhuur Kantoren schenden massaal Privacy
02 augustus 2009
Waarschuwing aan iedereen die wil huren of bij het OCMW aankloppen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 648.200
Ternat 2 augustus 2009.

--- wijziging 07:30 3/8/2009
--- wijziging 22:30 2/8/2009

Mensen die te kampen hebben met de asociale houding van OCMW's kunnen gerust
de MM redactie contacteren, wij helpen u graag, bevoorraden u met informatie
uit onze eigen ervaringen. Ook misbruiken van Immo verhuurkantoren moet gestopt.

Steeds meer problemen.
De lijst van mensen die een betaalbare woning zoeken, groeit spectaculair, de misbruiken van de ellende waarmee de betrokkenen te kampen hebben, idem dito. Het verkrijgen van een sociale woning gaat, zoals we dat ondermeer uit het dossier van de SBGW te Aarschot -en andere gemeenten- kennen, gepaard met politieke voorspraak, in Aarschot hebben bewoners aan deze redactie uitgelegd, hoe bepaalde personen -naam gekend-, om toch maar een woning te bekomen, 200€ betaalden, deze redactie weet waarover het gaat en kan het best begrijpen. In het geval van Aarschot is het meer dan een schande dat bepaalde politici van die praktijken op de hoogte zijn, maar de naam Struisvogel hoog houden.

Misbruik.
Wie toch een woning wil bemachtigen dient zich over te leveren aan een systeem waarvan de gegadigden de prooi zijn, vragenlijsten moeten worden ingevuld en documenten worden gekopieerd en overhandigd aan de desbetreffende instelling, eigenaar, Sociaal Verhuur Kantoor en anderen die mogelijk de documenten in handen krijgen, maar wat dit laatste betreft is dat niet zó evident, ergo, daar wringt zelfs het schoentje.

Proportionaliteitsbeginselen schenden -Privacy-.
Het is de gewoonte van instellingen als OCMW's, sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren kopieën te maken van bankuittreksels, belastingaanslagen, loonbrieven enz. die dan in het dossier van betrokkene worden bewaard, echter de garantie dat deze gegevens strikt vertrouwelijk blijven en dat toevallige derden geen inzage kunnen nemen in het dossier worden niet gegeven.  Bovendien wordt veelal de Wet op de privacy van 8 december 1992 art. 4-3° inzake de proportionaliteitsbeginselen geschonden. Het reproduceren van bankafschriften kan door de betrokken geweigerd worden, een Arbeidsrechtbank heeft dergelijke problematiek reeds dienen te verwerken en heeft in haar beschikking over de weigering tot reproduceren van bankgegevens, niets gemeld. 

Waarschuwing.
Indien een belanghebbende -gedwongen- documenten dient te overleggen, zou deze zich er eerst van moeten vergewissen in hoeverre de noodzaak bestaat deze te reproduceren om in dan in een "dossier" te stoppen. Inzage in de stukken zou moeten volstaan, met eenvoudige notering daarvan in het dossier, het zou alleszins de privacy van de betrokkene beter beschermen. Personen die te maken krijgen met dergelijke instanties zijn bij deze gewaarschuwd dat hun privacy, mogelijk, niet steeds gewaarborgd is. 

redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 04 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.